Soms Hiverinens uzvar "Tour de Ski" desmit kilometru sacensībās

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pertu Hiverinens
Pertu Hiverinens Foto: EPA/Scanpix

Somijas distanču slēpotājs Pertu Hiverinens svētdien Itālijā svinēja uzvaru "Tour de Ski" seriāla desmit kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar atsevišķu startu.

Hiverinens trasi veica 23 minūtēs un 8,6 sekundēs, 92 sportistu konkurencē par 16,2 sekundēm atpalika norvēģis Ēriks Valness un par 17,2 sekundēm - vēl viens Norvēģijas slēpotājs Haralls Estbergs Amunnsens.

Latvijas slēpotāji "Tour de Ski" vīriešu sacensībās nestartē.

"Tour de Ski" vērtējumā pēc divām sacensībām ir Valness, kuram ar četru sekunžu atstarpi seko Amunnsens un ar 28 sekunžu - amerikānis Bens Ogens.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 814 punktiem ieņem Amunnsens, par 80 punktiem apsteidzot tautieti Juhannesu Klēbo, kurš "Tour de Ski" nestartē, un par 143 punktiem - vēl vienu Norvēģijas slēpotāju Polu Goldbergu, kurš svētdien finišēja 20.vietā.

Jau ziņots, ka svētdien sieviešu sacensībās šajā distancē Patrīcija Eiduka ierindojās 19.vietā.

Pirmdien sportisti Toblahā sacentīsies 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā, 3. un 4.janvārī Davosā notiks sacensības sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasikā, bet 6. un 7.janvārī Valdifjemmē distanču slēpotāji cīnīsies distancēs ar kopēju startu 15 kilometros klasiskajā un desmit kilometros brīvajā stilā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē augstākā vieta Pasaules kausa posmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu