Serjoginam Barselonā sestā vieta

TVNET/LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vieglatlēts Dmitrijs Serjogins.
Latvijas vieglatlēts Dmitrijs Serjogins. Foto: Dmitrijs Serjogins/Facebook.com

Latvijas vieglatlēts Dmitrijs Serjogins svētdien Barselonā izcīnīja sesto vietu tradicionālajās Vecgada dienas sacensībās desmit kilometru skrējienā, kamēr šoruden Rīgā par pasaules čempioni kronētā kenijiete Beatrise Čebeta laboja planētas rekordu piecos kilometros.

Desmit kilometros vīriešiem uzvaru svinēja Marokas skrējējs Mohameds el Gazuanī, kurš finišēja 28 minūtēs un 45 sekundēs, par 16 un 19 sekundēm pārspējot spāņus Antonio Lopesu Seguru un Adamu Maiho Frigolu.

Serjogins finišēja 29 minūtēs un 38 sekundēs, savukārt Roberts Glāzers ar finišu 31 minūtē un 46 sekundēs bija 51.pozīcijā.

Sievietēm piecu kilometru skrējienā Čebeta finišēja pēc distancē pavadītām 14 minūtēm un 13 sekundēm, kas ir jauns rekords sievietēm skrienot kopā ar vīriešiem. Iepriekšējo rekordu pirms diviem gadiem šajās pašās sacensībās uzstādīja Etiopijas sportiste Ejgajeu Tajē, kuras rezultātu Čebeta uzlaboja par sešām sekundēm.

Tajē šoreiz palika otrā, finišējot astoņas sekundes pēc Čebetas.

Kenijiete Čebeta 1.oktobrī Rīgā uzvarēja vēsturē pirmā pasaules čempionāta skriešanā piecu kilometru distancē.

Barselonā vīriešiem piecos kilometros ātrākais bija Dienvidsudānas sportists Dominiks Lobalu ar finišu 13 minūtēs un 12 sekundēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu