Maroka ar vērienu sākusi gatavoties 2030. gada Pasaules kausam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

2030. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs futbolā pirmo reizi vēsturē notiks trijos kontinentos un sešās valstīs. Kopumā turnīrā piedalīsies 48 valstu nacionālās komandas. Viena no mājiniecēm būs Maroka, kas jau sākusi gaidīt futbola līdzjutējus un sāk celt vienu no lielākajiem futbola stadioniem pasaulē.

Maroka plāno uzbūvēt ļoti lielu stadionu 2030. gada Pasaules kausa izcīņas vajadzībām. Tas izmaksās aptuveni 450 miljonus eiro. Tiek ziņots, ka stadionā būs 115 000 skatītāju vietu, kas to padarītu par vienu no lielākajiem stadioniem pasaulē.

Par Marokas stadionu lielāks ir tikai kriketa stadions Gudžaratā, Indijā, kura ietilpība ir 132 000 cilvēku. Aptuveni tāda paša izmēra arēna ir Phenjanā, Ziemeļkorejā.

Taču stadions Marokā būs paredzēts tikai pasaulē populārākā sporta veida uzņemšanai. Stadionam, kas vēl nav ieguvis nosaukumu, vajadzētu būt pabeigtam līdz 2028. gadam. Tas atradīsies netālu no Kasablankas.

Pašlaik vēl nav zināms, kā stadions izskatīsies. Sākotnēji savus pieteikumus nosūtījuši 12 arhitektu biroji. 

Jau iepriekš bija zināms, ka Pasaules kausa finālturnīrs pēc sešiem gadiem notiks Spānijā, Portugālē un Marokā. Oktobrī tika apstiprināts, ka turnīra trīs atklāšanas spēles tiks aizvadītas Dienvidamerikā - Urugvajā, Argentīnā un Paragvajā.

Turnīrs tiks organizēts sešos stadionos Marokā, trijos Portugālē un līdz 15 stadionos Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu