Video Skandalozajā cīņā Briedim zaudējušais Glovackis pieķerts dopinga lietošanā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis, kurš savulaik Rīgā skandalozā cīņā par pasaules čempiona titulu piekāpās Mairim Briedim, pieķerts dopinga lietošanā, vēsta Lielbritānijas Antidopinga aģentūra.

Pagājušā gada aprīlī polim veiktajās dopinga analīzēs atklāti anaboliskie steroīdi. Par aizliegto vielu lietošanu Glovackim piespriesta četru gadu diskvalifikācija, kas būs spēkā līdz 2027. gada 5. aprīlim.

Līdz šim savu pēdējo boksa cīņu Glovackis aizvadīja pērn janvārī, kad viņš Mančestrā piekāpās Lielbritānijas bokserim Ričardam Riakporam, kurš karjerā ir nepārspēts 17 cīņās.

37 gadus vecais Glovackis boksera karjeru ir noslēdzis. Pērn vasarā, kad jau bija gaidāma diskvalifikācija par dopinga lietošanu, viņš ar uzvaru debitēja citā sporta veidā – jauktajā cīņas mākslā (MMA).

Profesionāla boksera karjerā Glovackis izcīnījis 32 uzvaras un piedzīvojis četrus zaudējumus, vienu no tiem 2019. gadā Rīgā, kad viņš piekāpās Briedim cīņā par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu.

2015. gadā Glovackis uzveica Vācijas bokseri Marko Huku un kļuva par WBO pasaules čempionu, taču šo titulu viņš pēc gada zaudēja, piekāpjoties ukrainim Oleksandram Usikam. Līdz tam Glovackis bija nepārspēts 26 cīņās.

Glovacka un Brieža cīņa 2019. gadā raisīja lielu ažiotāžu. Sākumā bija paredzēts, ka bokseri cīnīsies par WBO un arī WBC titulu, taču Pasaules Boksa padome (WBC) cīņas dienā paziņoja, ka tā savu jostu atsauc no šī dueļa.

WBC prezidents Maurisio Suleimans skaidroja, cīņas rīkotāji Pasaules Boksa supersērija (WBSS) nespēja nodrošināt cīņas integritāti un neievēroja padomes noteikumus. Organizācijas vadītājs norādīja, ka WBC esot diskriminēta.

Arī cīņas iznākums bija skandalozs, jo otrajā raundā Glovackis izdarīja sitienu Briedim pa pakausi, uz ko Latvijas bokseris atbildēja, iesitot pretiniekam ar elkoni pa žokli. Polijas bokseris pēc sitiena saļima, taču vēlāk cīņu turpināja.

Trešajā raunda Briedis nokautēja Glovacki, kurš vēlāk ar savu komandu iesniedza prasību anulēt cīņas rezultātu un diskvalificēt Latvijas bokseri. Glovackis zaudēja arī juridiskajā cīņā, jo viņa prasības tika noraidītas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu