Jaunajā NHL līgumā lielākas garantijas. Cik lielu algu saņems Balinskis?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Uvis Jānis Balinskis
Latvijas hokejists Uvis Jānis Balinskis Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja aizsargam Uvim Jānim Balinskim jaunajā līgumā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Floridas "Panthers" būs lielākas garantijas, liecina "PuckMedia" publicētā informācija.

Balinskis un "Panthers" vienojušies par līguma pagarināšanu uz nākamajām divām sezonām. Šosezon Latvijas hokejists spēlē ar tā saukto divvirzienu līgumu un 870 tūkstošu ASV dolāru algu.

Jaunais līgums būs ar teju tādu pašu algu kā šosezon, taču jaunais kontrakts ir vienvirziena. Tas nozīmē, ka Balinskis nākamajās divās sezonās saņems pilnu atalgojumu arī gadījumā, ja tiks nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgu (AHL).

Balinskis šosezon atalgojumu saņem atkarībā no pavadītā laika NHL komandā un fārmklubā AHL. Pilna sezonas alga NHL viņam šosezon būtu 870 tūkstoši dolāru, bet fārmklubā aptuveni 82,5 tūkstoši.

Savukārt nākamajās divās sezonās Latvijas hokejists saņems 850 tūkstošus dolāru gadā.

Balinskis šosezon, piedzīvojot debiju NHL, pasaulē spēcīgākajā hokeja līgā 18 mačos guvis vienus vārtus, atdevis vienu rezultatīvu piespēli un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu.

AHL komandas Šarlotas "Checkers" rindās Latvijas hokejists astoņās spēlēs vidēji nopelnījis vienu rezultativitātes punktu (1+7), kā arī ticis pie neitrāla lietderības koeficienta.

Iepriekšējās trīs sezonas Balinskis pavadīja Čehijā, kur pārstāvēja Liberecas "Bīlī Tygrži" un Litvīnovas "Verva" komandas. Pirms došanās uz Čehiju aizsargs spēlēja Rīgas "Dinamo".

Balinskis iepriekšējā sezonā kļuva par Čehijas ekstralīgas rezultatīvāko aizsargu ar 35 punktiem (11+24), kā arī palīdzēja Latvijas izlasei pērn pavasarī izcīnīt bronzas medaļu pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu