Pārsteidzošā "Tour de Ski" uzvarētāja ballējusies un lietojusi alkoholu septiņus mēnešus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sofija Laukli
Sofija Laukli Foto: AP/Scanpix

23 gadus vecā amerikāņu distanču slēpotāja Sofija Laukli, kura savu labāko sniegumu demonstrēja "Tour de Ski" seriāla pēdējā posma pēdējā kāpumā masu starta sacensībās, atklāja, ka starpsezonā viņa atlaiž jostu vaļīgāk un ballējas septiņus mēnešus. Jaunā slēpotāja izteicās, ka diezgan labi panes alkoholu un paģiras viņai nav problēma. 

Laukli Somijas laikrakstam "Iltalehti" pastāstīja, ka pēc iepriekšējās sezonas dzīvi tvērusi viegli, un no aprīļa sākuma līdz oktobra beigām nedēļas nogalēs ballējusies. Ballītes apmeklējusi katru nedēļu un tajās patērējusi daudz alkohola. 

"Tā kā vasarā startēju dažādos skriešanas pasākumos, tad 11 ar pusi mēnešus gadā esmu sportiste, kura sacenšas. Ballītes ir pavisam kas cits, ja salīdzina ar sportu. Man tas ir veids, kā es rodu labāko līdzsvaru savā dzīvē," skaidroja Laukli.

"Tour de Ski" pagājušajā svētdienā noslēdzās ar sacensībām desmit kilometros brīvajā stilā ar kopēju startu. Pēdējā trešdaļā no distances sportistes devās augšup kalnā pa kalnu slēpošanas trasi.

Tieši Laukli izcīnīja uzvaru pēdējā posmā. Viņa finišēja 38 minūtēs un 16,5 sekundēs, otro vietu guvusī norvēģiete Heidi Venga amerikānietei zaudēja 17,1 sekundi, bet trešajā pozīcijā finišējusī francūziete Dolfīne Klodela bija 37,7 sekundes lēnāka.

Viņa ļoti labi panes paģiras. "ASV universitātes tevi tam sagatavo. Es labi tieku ar to galā, bet nevaru izskaidrot, kā," sacīja Jūtas Universitātē studējusī slēpotāja.

"Iltalehti" sportistei jautāja, vai Laukli kādreiz ir domājusi, ka bez alkohola lietošanas un ballītēm viņa kā sportiste varētu sasniegt vēl labākus rezultātus. "Daudzi cilvēki to man vaicājuši. Es, protams, zinu par ballīšu sekām uz fizisko kondīciju, bet nedomāju, ka tas uz mani atstāj negatīvu iespaidu. Varbūt kaut kad es varētu būt mazliet ātrāka, bet ilgtermiņā tas slikti ietekmētu manu mentālo veselību. Man būtu jāpaņem no sporta pauze," skaidroja Laukli.

Viņa sacīja, ka viņai nav problēmu ar alkoholu un nav alkoholiķe. Tāds vienkārši šobrīd ir Laukli dzīvesveids. 

"Gribu dzīvot arī ārpus augstākā līmeņa sporta. Tas nenozīmē, ka slēpošanu neuztveru nopietni. Ziemā mans galvenais mērķis ir slēpošana. Kad ir brīvs laiks, man patīk atpūsties no ikdienas," izteicās ASV slēpotāja. 

Laukli pauda pārsteigumu, ka Eiropā uz elites sportu un alkoholu skatās kā divām nesavienojamām lietām. ASV ierasta ir prakse, ka profesionāls sportists alkoholu lieto tajā pašā vakarā pēc sacensībām. "Man ir ļoti raksturīgi iet uz ballītēm. Es to izbaudu," viņa teica. 

"Tour de Ski" seriāla kopvērtējumā augsto astoto vietu izcīnīja Patrīcija Eiduka, bet Laukli ierindojās 14. pozīcijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu