Sākas tiesas prāva pret korupcijā apsūdzēto bijušo IBU prezidentu Besebergu

CopyDraugiem X Whatsapp
Anderss Besebergs
Anderss Besebergs Foto: AP/Scanpix

Bijušais Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidents Annešs Besebergs otrdien Norvēģijā stājās tiesas priekšā apsūdzībās korupcijā un Krievijas sportistu dopinga lietu piesegšanā.

Besebergs IBU vadīja no 1992. līdz 2018. gadam, bet apsūdzības viņam izvirzītas par kukuļņemšanu laika posmā no 2009. līdz 2018. gadam.

Tāpat prokuratūra viņu apsūdz korupcijā vainu pastiprinošos apstākļos par iespējamu Krievijas dopinga lietu slēpšanu apmaiņā pret pakalpojumiem, tostarp prostitūtām un medību ballītēm.

77 gadus vecais norvēģis visas apsūdzības noliedz.

Jau 2021. gadā IBU izveidotā neatkarīga komisija, kas izmeklēja Beseberga lietu, nonāca pie līdzīgiem secinājumiem kā prokuratūra. Toreiz komisija secināja, ka viņš daudzus gadus ar IBU ģenerālsekretāres vācietes Nikolas Rešas palīdzību ir aizstāvējis Krievijas intereses.

Pamatojoties uz ziņotāju liecībām, Austrijas un Norvēģijas policijas reidiem un Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) ziņojumu, komisija secināja, ka Besebergs no Krievijas amatpersonām ir saņēmis vismaz 200 000 ASV dolāru, pieņēmis ielūgumus uz apmaksātām medībām Krievijā un saņēmis prostitūtu pakalpojumus. Apmaiņā pret to viņš esot slēpis vairākus dopinga gadījumus un intensīvi lobējis Krievijas intereses organizācijā.

Ja Besebergs tiks atzīts par vainīgu viņam izvirzītajās apsūdzībās, bijušajam IBU prezidentam draud līdz desmit gadu ilgs cietumsods.

Plānots, ka tiesas process noslēgsies 16. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu