Video Vai Keins pārspēs Vācijas bundeslīgas gūto vārtu rekordu?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anglijas izlases un Vācijas kluba Minhenes "Bayern" futbolists Harijs Keins
Anglijas izlases un Vācijas kluba Minhenes "Bayern" futbolists Harijs Keins Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas futbola bundeslīgas vienā sezonā gūto vārtu rekords ir apdraudēts, uzskata Minhenes "Bayern" komandas galvenais treneris vācietis Tomass Tuhels.

"Bayern" uzbrucējs Harijs Keins savā pirmajā bundeslīgas sezonā 16 mačos guvis 22 vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Šosezon atlikušajās 16 spēlēs Keinam jāgūst vēl 19 vārtus, lai pārspētu bundeslīgas rekordu, kas kopš 2021. gada pieder Robertam Levandovskim.

Polijas futbolists "Bayern" sastāvā 2020./21. gada sezonā pretinieku vārtos bumbu ieraidīja 41 reizi, pārspējot tolaik 39 gadus senu bundeslīgas rekordu.

"Tas [rekords] ir briesmās," intervijā ESPN sacīja Tuhels, atbildot uz jautājumu, vai Keins varētu pārspēt Levandovskim piederošo rekordu.

"Neviens iepriekš nevarēja iedomāties, ka tas būs briesmās, taču tas ir apdraudēts. Mums nepieciešams nedaudz veiksmes," teica treneris.

"Komandai jāturpina doties uz priekšu, Harijam jābūt labā sportiskā formā, tad redzēsim, kas notiks. Domāju, ka Harijam nav limitu."

30 gadus vecais Keins pērn vasarā pievienojās "Bayern", kas Anglijas futbolistu iegādājās no premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur" par 100 miljoniem eiro.

"Būt viņa trenerim – tā ir dāvana, tā ir privilēģija. Viņš ir ļoti pieticīgs, darīs visu, ko viņam liks. Neskatoties uz viņa pieticīgo personību, laukumā viņš ir kā haizivs," treneris raksturoja Keinu.

"Viņš katru dienu parāda savu kvalitāti treniņos, laukumā allaž dodas pirmais. Viņš apkārtējos nomierina, padara parējos labākus. Viņš ir ne tikai augstākā līmeņa futbolists, bet arī izcila personība," turpināja Tuhels.

Keins karjeras laikā guvis 213 vārtus Anglijas premjerlīgā, kas turnīra vēsturē ir otrais labākais rādītājs. Rekordists ar 260 trāpījumiem ir Alans Šīrers.

Anglijas izlases sastāvā Keins guvis 62 vārtus, kas ir nacionālās komandas rekords.

Keina pārstāvētā "Bayern" gan pagaidām Vācijas bundeslīgas kopvērtējumā ieņem otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Leverkūzenes "Bayer", kas aizvadījusi par vienu maču vairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu