Treneris: Gribu, lai Gražulis kļūst par MVP un dodas spēlēt Eirolīgā par lielu naudu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis Foto: Aquila Basket Trento (Facebook)

Latvijas basketbolistam Andrejam Gražulim jākļūst par Itālijas A sērijas sezonas vērtīgāko spēlētāju un nākamsezon jāspēlē ULEB Eirolīgā par lielu naudu, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Sporta studija" sacīja Trento "Aquila Basket" komandas galvenais treneris Paolo Galbiati.

Jau vēstīts, ka gada sākumā Eiropas basketbola apskatnieks Luka D'Alessandro vēstīja, ka par Gražuli interesējas Latvijas izlases stūrmaņa Lukas Banki trenētā Boloņas "Virtus" komanda, kurai nesen pievienojās Rihards Lomažs.

"Virtus" piedalās Itālijas A sērijas čempionātā un kontinenta spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, savukārt Gražuļa pārstāvētā Trento vienība startē pašmāju čempionātā un otrā līmeņa starptautiskajā turnīrā ULEB Eirokausā.

LTV raidījums "Sporta studija" vēsta, ka Trento kluba vadība nav piekritusi Gražuļa pārejai uz Banki un Lomaža pārstāvēto komandu, jo tā nebija gatava atteikties no sava pamatsastāva spēlētāja.

"Ir jau sezonas otrā puse. Tagad kaut kur skriet un lēkt – tās ir divējādas sajūtas. Protams, gribētos izmēģināt [spēkus Eirolīgas līmenī], bet mani šeit viss apmierina – dzīve ir skaista," sacīja Gražulis.

"Aquila Basket" komandā Gražulis spēlē otro sezonu. "Būšu nedaudz lecīgs. Gribu, lai viņš kļūst par līgas MVP un nākamgad spēlē Eirolīgā par lielu naudu. Tas ir mans mērķis, tāpēc ar viņu strādāju," teica treneris Galbiati.

30 gadus vecais Gražulis šosezon Itālijas A sērijas čempionātā 16 mačos vidēji guvis 13,8 punktus, grozam uzbrūkot ar lielisku precizitāti – realizēti 65,4% divpunktnieku un 44% tālmetienu.

ULEB Eirokausā vidēji 14 spēlēs Latvijas basketbolists guvis 13,3 punktus, trāpot 60,7% divpunktu metienu un 46,7% trīspunktnieku.

Itālijas A sērijas kopvērtējumā Trento komanda ar deviņām uzvarām 16 mačos ierindojas sestajā pozīcijā.

Savukārt ULEB Eirokausā ar sešām uzvarām 14 mačos Trento ieņem sesto vietu B grupā, kas dod pēdējo ceļazīmi uz "play-off".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu