Video Ostapenko otrajā setā izsēj pārsvaru un piekāpjas divkārtējai "Australian Open" čempionei

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: AFP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko sestdien "Australian Open" trešajā kārtā otrajā setā zaudēja piecus punktus pēc kārtas, piekāpjoties baltkrievietei Viktorijai Azarenkai.

Ostapenko, kas WTA rangā ieņem desmito vietu un turnīrā izsēta ar 11.numuru, ar 1-6, 5-7 zaudēja kādreizējai planētas pirmajai raketei Azarenkai (WTA 22.), kura ir izsēta ar 18.numuru.

Azarenka, kura maču sāka ar servi, pirmajā setā panāca 3-0, tad vienu geimu uzvarēja Ostapenko. Viņai septītajā geimā bija arī breikbumba, taču pretiniece to atspēlēja un ar pirmo setbumbu panāca 6-1.

Otro setu ar servi sāka Latvijas tenisiste, abām tenisistēm uzvarot savas serves geimus, līdz ceturtajam geimam, kad divas breikbumbas pēc kārtas ieguva Ostapenko, izmantojot otro no tām un panākot 3-1 pārsvaru.

Devītajā geimā Azarenka atspēlējās, izmantojot pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām, bet desmitajā geimā panāca 5-5.

11.geimā Azarenka vēlreiz uzvarēja, servējot Ostapenko, bet 12.geimā Latvijas tenisiste nerealizēja četras breikbumbas, punktu mačam ar pirmo mačbumbu pieliekot Azarenkai.

Azarenka gan izpildīja vairāk "eisu" (11:3), gan pieļāva vairāk dubultkļūdu (3:2).

Viņa biežāk trāpīja laukumā pirmo servi (64%:60%), kā arī guva vairāk punktu ar pirmo (80%:69%) un otro servi (36%:32%).

Baltkrieviete arī pieļāva mazāk nepiespiesto kļūdu (17:30), kā arī perfekti izmantoja breikbumbu iespējas, uzvarot visās četrās reizēs, kad tika iegūta breikbumba. Ostapenko spēja punktā pārvērst vienu no septiņām iespējām.

Visā mačā Ostapenko uzvarēja 51 no 118 izspēlēm.

Par iekļūšanu trešajā kārtā Ostapenko nopelnīja 130 pasaules ranga punktus.

Azarenka astotdaļfinālā tiksies ar ukrainieti Dajanu Jastremsku (WTA 93.), kura ar 6-2, 2-6, 6-1 apspēlēja turnīra 27.raketi Emmu Navarro no ASV (WTA 26.).

Visās trīs līdzšinējās savstarpējās spēlēs pārāka bija bijusi Azarenka, tajā skaitā uzvarot 5.janvārī notikušajā Brisbenas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfinālā - 6-3, 3-6, 7-5.

Ostapenko pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:5), 6-1 apspēlēja īpašo ielūgumu saņēmušo austrālieti Kimberliju Birelu (WTA 116.), bet otrajā ar 6-0, 3-6, 6-4 pārspēja citu mājinieci Ajlu Tomļanoviču (WTA 271.). Azarenkai abos mačos bija nepieciešami trīs seti - uzvara 6-1, 4-6, 6-3 pār itālieti Kamillu Džordži (WTA 53.) un panākums 6-4, 3-6, 6-2 pār dānieti Klāru Tausoni (WTA 96.).

Pērn Austrālijas atklātajā čempionātā Ostapenko sasniedza ceturtdaļfinālu, un tas ir Latvijas tenisistes labākais sasniegums Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vienspēlēs. Azarenka Melburnas kortos uzvarēja divas sezonas pēc kārtas - 2012. un 2013.gadā - un 2012.gadā sasniedza ranga līderpozīciju.

Ostapenko nedēļas nogalē uzvarēja Adelaides "WTA 500" turnīrā, izcīnot septīto WTA titulu karjerā un pirmo - Austrālijā. Azarenka Brisbenā pēc Ostapenko pieveikšanas apstājās nākamajā kārtā - pusfinālā.

Karjeras laikā Azarenka ir izcīnījusi 21 WTA titulu, taču pēc 2013.gada sezonas viņai ir tikai četras trofejas - trīs 2016.gadā un viena 2020.gadā.

Dubultspēlēs Ostapenko pārī ar ukrainietei Ludmilu Kičenoku ir sasniegušas astotdaļfinālu.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 28.janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu