Noskaties Porziņģis ierakstījis savu vārdu NBA vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis pēdējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē ierakstījis savi vārdu līgas vēsturē.

Bostonas "Celtics" komanda izbraukumā ar rezultātu 116:107 (35:25, 35:30, 20:25, 26:27) pārspēja Hjūstonas "Rockets", izcīnot ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

Porziņģis spēlēja 32 minūtes un 49 sekundes un realizēja piecus no desmit divu punktu metieniem, sešus no 11 tālmetieniem un četrus soda metienus. Viņš arī atzīmējās statistikā ar sešām atlēkušajām bumbām, pieciem bloķētiem metieniem, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu piespēli, trīs kļūdām, piecām piezīmēm un noslēdza maču ar +/- rādītāju +18.

Latviešu basketbolists kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kuram trīs dažādās spēlēs karjerā izdevies gūt vismaz 30 punktus, trāpījis vismaz piecus tālmetienus un bloķējis vismaz piecus pretinieku metienus. Šī viņam ir pirmā tāda spēle kā "Celtics" spēlētājam. 

Divreiz šādu statistiku sakrājis tikai Raefs Endrjū Lafrents, vēsta "Yahoo Sports".

Porziņģim šī ir pirmā sezona "Celtics" rindās. Mačs pret "Rockets" komandu viņam bija viens no labākajiem Bostonas vienības kreklā. Līdz šim nevienam "Celtics" basketbolistam nebija izdevies vienas spēles laikā trāpīt sešus trīspunktu metienus un bloķēt piecus metienus. 

"Godīgi sakot, tas ir neticami," par līdzjutēju atbalstu Bostonas komandai Hjūstonā "NBC Sports" sacīja Porziņģis. "Esam izbraukumā un mūs atbalsta tā it kā mēs spēlētu savā laukumā."

"Celtics" ar 33 uzvarām un desmit neveiksmēm Austrumu konferences turnīra tabulā atrodas pirmajā vietā un nākamo maču aizvadīs pirmdien, viesojoties pie Dalasas "Mavericks", kuru Porziņģis pārstāvēja no 2019. līdz 2022. gadam. 

Vidēji spēlē 28 gadus vecais Porziņģis šosezon guvis 19,1 punktu, savācis 6,8 atlēkušās bumbas, veicis 2,0 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,8 metienus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu