Ukrainas tenisisti sadusmo agresorvalsts - Krievijas karogs (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Marta Kostjuka
Marta Kostjuka Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas tenisiste Marta Kostjuka (WTA 35.) Austrālijā aizvada savas karjeras veiksmīgāko "Grand Slam" turnīru. Viņa aizkļuvusi līdz ceturtdaļfinālam.

Ceturtajā kārtā Kostjuka ar 6-2, 6-1 pārliecinoši apspēlēja neitrālo sportisti Mariju Timofejevu. Pēc uzvaras ukrainiete saņēma daudz apsveikumu. "US Open" oficiālais konts vietnē "X" dalījās ar mača rezultātu, kurā redzams Krievijas karogs, kas Kostjuku saniknoja. 

Krievijas un Baltkrievijas tenisistes turnīros var piedalīties tikai kā neitrālas atlētes, uz ko viņa norādīja arī "US Open" organizatoriem. Viņa atgādināja, ka Ukrainas sportistiem šajā ziņā ir stingra nostāja un viņi iestājas par pilnīgu aizliegumu Krievijas sportistiem sacensties starptautiskajā arēnā. 

"Mēs regulāri esam jautājuši, ko tad īsti nozīmē neitrālā sportista statuss. Jo nekā tāda nav. Šie sportisti vairākkārt ir teikuši, ka visi zina, kuru valsti viņi pārstāv. Šīs valsts valdība visu laiku saka, ka tie ir viņu sportisti un visa pasaule to zina. Starptautiskie mediji savās ziņās vēsta, ka viņas ir krievietes un baltkrievietes. Daudzām no šīm sportistēm sociālajos tīklos ir savas valsts karogs," norādīja Kostjuka. 

21 gadu vecā Kostjuka kārtējo reizi uzsvēra, ka viņas valstī notiek karš un to izvērsa Krievija. 

"Šodien ir 697. kara diena. Sporta pasaule turpina izcelt slepkavniecisku valsti un šī valsts turpina izmantot sportistus savas propagandas labā. Aicinu mediju pārstāvjus, amatpersonas un sporta sabiedrību pārtraukt "Krievijas miera" veicināšanu tenisā," pauda Ukrainas tenisiste.

Kostjuka "Australian Open" nākamajā kārtā tiksies ar amerikānieti Koko Gofu, kas WTA rangā ir 3. pozīcijā. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu