Latvijas Futbola federācijas valde apstiprina 2024. gada budžetu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
LFF prezidents Vadims Ļašenko
LFF prezidents Vadims Ļašenko Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde apstiprinājusi federācijas budžetu 2024. gadam, kas saskaņā ar LFF statūtiem gala apstiprināšanai tiks virzīts ikgadējā LFF kongresā šī gada 26. aprīlī. Budžetā paredzēti pērnajam gadam līdzīgi ieņēmumi 15,3 miljonu eiro apmērā, kas nodrošinās Latvijas futbola dzīves organizēšanu, futbola pasākumu rīkošanu, izlašu darba veikšanu, sociālo projektu un citu aktivitāšu organizēšanu, vēsta LFF.

Nedaudz vairāk nekā 17% budžeta veido Latvijas vīriešu, jauniešu, sieviešu, meiteņu, telpu un pludmales futbola izlašu šīgada aktivitāšu nodrošināšana, bet teju 8% paredzēti infrastruktūras projektu realizēšanai. Izceļams, ka infrastruktūras projektu realizēšanas procesā šis ir pēdējais UEFA "HatTrick" programmas piektā cikla gads, taču jau jūlijā sāksies programmas sestais cikls, kurā pieejamais finansējums četru gadu termiņam būs pieaudzis līdz pieciem miljoniem eiro.

Aptuveni 15% no budžeta palīdzēs īstenot dažādus elites futbola projektus, tai skaitā LFF Futbola akadēmijas pasākumus un solidaritātes maksājumu veikšanu. Šis UEFA atbalsta instruments klubu jaunatnes sistēmu attīstībai ir sasaistīts ar klubu sportisko līmeni un atbilstību LFF izvirzītajiem jaunatnes sistēmas kritērijiem, visiem līdzekļiem nonākot klubu rīcībā un tiekot ieguldītiem to jaunatnes segmenta attīstībā.

Izlašu spēļu un turnīru organizēšanai Latvijā tiks novirzīti 9% LFF budžeta, bet 6% tiks atvēlēti sieviešu futbola un Grassroots futbola aktivitātēm. Līdzīga budžeta daļa segs Latvijas futbola sacensību tiesnešu darba organizēšanu un VAR sistēmas uzturēšanu.

Jāizceļ, ka ievērojamu atspaidu LFF budžetam šogad veido sekmīgais darbs ar Eiropas Savienības (ES) fondu piesaisti, kas tiek prognozēts aptuveni 400 000 eiro apmērā. Tas ļauj LFF ieņemt aktīvu pozīciju dažādu starptautisku projektu iesaistē, piedaloties pozitīvu pārmaiņu ieviešanā gan futbolā, gan plašākā sabiedrībā.

"Šis ir otrais gads pēc kārtas, kad federācijas budžets konceptuāli ir apstiprināts jau janvārī. Tas mums ļoti laicīgi ļauj būt pārliecinātiem par gada izkārtojumu no finanšu plānošanas viedokļa, precīzi paredzot nepieciešamos resursus visām ikdienas aktivitātēm, izlašu pasākumiem, sacensībām, infrastruktūras projektiem un citām Latvijas futbola ikdienas dzīves vajadzībām. Paldies LFF administrācijai un Finanšu komitejai par paveikto, lai šāds plānveidīgs un paredzams darba process būtu iespējams," izceļ LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Tāpat nesenākajā LFF valdes sēdē Ļašenko iepazīstināja valdi ar aktualitātēm Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera izvēles procesā, kur turpinās darbs pie potenciālo kandidātu iztaujāšanas un izvērtēšanas. Galvenā trenera apstiprināšana amatā plānota februārī.

LFF valde tika iepazīstināta ar izmaiņām LFF struktūrā, kur ar mērķi uzlabot ikdienas procesus veikta vairāku departamentu un funkciju pārdale, kā arī izveidots Sacensību departaments. Tāpat diskutēts par plānotajām izmaiņām LFF Spēlētāju statusa un pāreju reglamentā attiecībā uz spēlētāju stažēšanos, kas turpmāk paredzēs vairākus jaunus ierobežojumus, tai skaitā maksimālo spēlētāju skaitu ar stažiera līgumiem, kādu klubs var pieteikt dalībai sacensībās, vienlaikus saglabājot tiesības pretendēt uz pārcelšanos līgu augstāk.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 5. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu