Video Spānijas futbola skūpsta skandālā iesaistītais Rubialess stāsies tiesas priekšā

CopyDraugiem X Whatsapp
Luiss Rubialess
Luiss Rubialess Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Spānijas Futbola federācijas (RFEF) prezidents Luiss Rubialess par futbolistes noskūpstīšanu pret viņas gribu 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā stāsies tiesas priekšā, ceturtdien pavēstīja izmeklēšanas tiesnesis.

Rubialess, vēl būdams RFEF prezidents, pēc Spānijas sieviešu izlases uzvaras 2023. gada Pasaules kausa izcīņas finālā uz lūpām noskūpstīja valstsvienības spēlētāju Dženiferu Hermoso pret futbolistes gribu.

Rubialess iepriekš sacīja, ka skūpsts bija abpusējs un no amata atteicās atkāpties, tomēr Hermoso to noliedza, sakot, ka skūpstu nav vēlējusies un vēlāk iesniedza sūdzību par RFEF prezidentu prokuratūrā. Pagājušā gada septembrī Rubialess atkāpās no RFEF prezidenta amata un FIFA viceprezidenta amata.

Izmeklēšanas tiesneša paziņojumā norādīts, ka veiktā izmeklēšana liecina, ka Rubialesa skūpsts nav bijis ar abpusēju piekrišanu un ticis veikts pārsteidzošā veidā. Tiesas datums tiks paziņots vēlāk.

Tāpat prokurori apsūdzēja Rubialesu seksuālā vardarbībā un par to, ka viņš ir mēģinājis piespiest Hermoso viņu publiski atbalstīt, kamēr pret viņu vērsās daļa sabiedrības.

Par attiecīgo gadījumu Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piešķīra Rubialesam trīs gadu diskvalifikāciju.

46 gadus vecais Rubialess RFEF prezidenta amatā bija kopš 2018. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu