Džeimss 20. reizi karjerā piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē, sasniedzot jaunu rekordu, 20. reizi karjerā piedalīsies Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss.

Džeimsam Rietumu konferences komandas pirmajā pieciniekā pievienojās arī Kevins Durents no Fīniksas "Suns", Nikola Jokičs no Denveras "Nuggets", Luka Dončičs no Dalasas "Mavericks" un Dāvja Bertāna komandas biedrs Oklahomasitijas "Thunder" vienībā Šejs Gildžess-Aleksandrs.

Pērn Džeimss atkārtoja Karima Abdula-Džabara rekordu, taču šosezon viņam to izdevās labot, tiekot iebalsotam Visu zvaigžņu spēles starta pieciniekā 20. reizi karjerā.

Tikmēr Austrumu konferences vienības pirmajā pieciniekā tika iebalsoti Milvoki "Bucks" spēlētāji Jannis Adetokunbo un Damjans Lilards, Kristapa Porziņģa komandas biedrs Bostonas "Celtics" komandā Džeisons Teitams, Džoels Embīds no Filadelfijas "76ers" un Indiānas "Pacers" pārstāvis Tairīzs Halibērtons.

Porziņģis Austrumu konferencē ieņēma astoto vietu uzbrucēju un centra spēlētāju konkurencē, no kuriem starta pieciniekā iekļuva pirmo trīs vietu īpašnieki.

Nedēļu vēlāk, 1. februārī, tiks paziņoti arī NBA "Visu zvaigžņu spēles" rezervisti, kurus izvēlēsies treneri.

Atšķirībā no iepriekšējās "Visu zvaigžņu spēles" šogad tā pirmo reizi kopš 2017. gada norisināsies klasiskajā formātā, kurā spēkiem mērosies līgas Austrumu un Rietumu konferences labākie basketbolisti.

NBA 73. "Visu zvaigžņu spēle" norisināsies 18. februārī Indianapolisā.

Pēdējās trīs "Visu zvaigžņu spēlēs" un tās programmā iekļautajos konkursos neviens no Latvijas basketbolistiem nav piedalījies, bet 2020. gadā Čikāgā tālmetienu konkursā Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms sešām sezonām "Visu zvaigžņu spēles rezervistu skaitā bija izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt "Visu zvaigžņu spēlē". Porziņģis 2017. gadā uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA "Uzlecošo zvaigžņu mačā". Savā debijas sezonā šādā spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

Pagājušogad Soltleiksitijā notikušajā "Visu zvaigžņu spēlē" uzvaru izcīnīja Jaņņa Adetokunbo komanda, kas ar 184:175 pārspēja Lebrona Džeimsa vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu