Video Titulētā Šifrina pēc kritiena nobraucienā nogādāta slimnīcā

CopyDraugiem X Whatsapp
Mikeila Šifrina
Mikeila Šifrina Foto: AP/Scanpix

Titulētā ASV kalnu slēpotāja Mikeila Šifrina piektdien 2026. gada ziemas olimpisko spēļu trasē Kortīnā d'Ampeco piedzīvoja kritienu nobraucienā, bet, visticamāk, izvairījās no nopietna savainojuma.

Piezemējoties, Šifrina zaudēja līdzsvaru un ielidoja drošības tīklā. Nekavējoties pie sportistes piesteidzās medicīnas personāls un kalnu slēpotāja trasi pameta pašas spēkiem, tiesa, pieklibojot.

Kā paziņoja Šifrinas komanda, viņa tika nogādāta Kortīnas slimnīcā, kur tiks veiktas pārbaudes kritienā cietušajai kreisajai kājai. Vēlāk komanda pavēstīja, ka, balstoties uz pirmajiem izmeklējumiem, ceļgala saites palikušas neskartas.

"Patiesībā, viņai klājas diezgan labi. Varēja būt ļaunāk. Jā, ir nobrāzumi, kā jau ātruma disciplīnās," aģentūrai "The Associated Press" teica ASV komandas treneris Pols Kristofics.

Tāpat kritienus piedzīvoja arī itāliete Federika Brinjone un šveiciete Mišele Gisina, kā arī finišu nesasniedza viņas tautiete Korinne Zutere. Brinjone un Gisina, visticamāk, izvairījās no savainojumiem, savukārt Zutere pārrāvusi kreisās kājas ceļgala saites un guvusi meniska traumu.

Savainojuma dēļ sezona beigusies Šifrinas ciešākajai konkurentei slovākietei Petrai Vlhovai, savukārt vīriešu konkurencē sezonu neturpina amerikānietes dzīvesbiedrs norvēģis Aleksanders Omods Kilde un francūzis Aleksis Pinturo.

Piektdien nobraucienā uzvarēja austriete Štefānija Venīre, kura finišēja vienā minūtē un 33,06 sekundēs. Otrās vietas ieguvēja šveiciete Lara Gūta-Behrami zaudēja 0,39 sekundes, bet vēl 0,32 sekundes atpalika un trešo vietu dalīja kanādiete Valērija Grenjē, austriete Kristina Agera un itāliete Sofija Godža.

Nobraucienā sezonas līdere ar 290 punktiem ir Godža, kura par 74 punktiem apsteidz Venīri. Visu disciplīnu summā pirmā ir Šifrina ar 1209 punktiem, par 340 punktiem pārspējot Gūtu-Behrami.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu