Parīzes olimpiādes gaidās — olimpiskā TV programma

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Lai godinātu sportistus, kuri šogad piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs, un izklaidētu kaislīgos sporta līdzjutējus, “Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe” izziņo jaunu olimpisko programmu klāstu - par pasaulslaveniem sportistiem, seriālus un ekskluzīvas dokumentālās filmas.

Viens no interesantākajiem seriāliem būs “Chasing Glory”, WBD ekskluzīvi veidots septiņu sēriju seriāls, kurā hronoloģiskā kārtībā šobrīd pasaulē slavenākie sportisti atklāti stāstīs par ceļu līdz zelta medaļas iegūšanai. Seriāla centrālie varoņi ir pasaules rekordu lauzēji, globālas superzvaigznes, jaunie censoņi un kultūras stūrakmeņi, un katrs no viņiem pārstāv citu sporta veidu. Seriālu veido uzņēmums “Supercollider”, un seriāla pirmizrāde notika 24. janvārī “Eurosport 1” kanālā un “discovery+” platformā. Seriālā skatītāji varēs iepazīties ar Karstenu Vārholmu (Karsten Warholm), 400 metru barjerskrējiena pasaules rekordistu un pašreizējo olimpisko čempionu no Norvēģijas, Janju Garnbretu (Janja Garnbret), pirmo un vienīgo klinšu kāpšanas olimpisko čempioni no Slovēnijas, Menno van Gorpu (Menno Van Gorp), Nīderlandes breikdānsa (breakdance) leģendu un trīskārtēju starptautisko sacensību “BC One” čempionu, kurš šogad piedalīsies pirmajās olimpisko spēļu sacensībās breikdānsā, Dinu Ešeri-Smitu (Dina Asher-Smith), ātrāko sprinteri, kura jebkad pārstāvējusi Lielbritāniju, Pīteru Saganu (Peter Sagan), Slovākijas riteņbraukšanas superzvaigzni un trīskārtēju pasaules čempionu, kurš olimpisko zeltu cer iegūt kalnu riteņbraukšanas sacīkstēs pēc aiziešanas no šosejas riteņbraukšanas, Vahini Fierro (Vahine Fierro), jaunu Taiti sērferi un bijušo pasaules junioru čempioni.

Turpinot olimpisko stāstu publicēšanas tradīciju, februārī vietnē “Eurosport.com” tiks publicētas jaunas “Eurosport” “Refugees’ Voice” epizodes. WBD kampaņā “Home Crowd”, kuras mērķis ir sniegt atbalstu Bēgļu olimpiskajai komandai un palielināt izpratni par bēgļiem, “Refugees’ Voice” tiks atklāti bēgļu sportistu stipendiju saņēmēju stāsti par viņu vēlmi, mērķiem piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs. Turklāt “discovery+” skatītājiem un “Eurosport” lietotnes lietotājiem visā Eiropā pieejama žurnālistes Vaadas al Katības (Waad Al-Kateab) veidotā dokumentālā filma “We Dare to Dream” par bēgļiem, kuri piedalās Olimpiskajās spēlēs.

Skots Jangs (Scott Young), “WBD Sports Europe” grupas vecākais viceprezidents satura, ražošanas un biznesa jautājumos, stāsta: “2024. gads būs viens no iespaidīgākajiem gadiem sporta pasaulē, un Parīzes vasaras olimpiskās spēles būs tā centrālais notikums. Mūsu mērķis Parīzes olimpisko spēļu atainošanā ir atklāt šī sporta notikuma stāstu ar pašu sportistu, kuri piedalās sacensībās, palīdzību, to darot aizraujošā formātā, kas ļaus līdzjutējiem vēl vairāk iepazīt savus sporta elkus. Mēs dalīsimies ar šiem stāstiem, aptverot pēc iespējas plašāku skatītāju loku visā Eiropā, veidojot saturu visa gada garumā gan īsos, gan garos formātos. Mūsu apņemšanās ir rādīt visdažādāko Olimpisko sporta notikumu klāstu, vienlaikus nodrošinot daudzveidīgu saturu, kas ļaus izjust spēļu būtību un sekot līdzi rezultātiem. Mūsu jaunie seriāli un filmas, ieskaitot seriālu “Chasing Glory”, atklās iedvesmojošus stāstus par sportistiem, kuri gatavojas notikumam Parīzē, lai vēl vairāk aizrautu sporta līdzjutējus un mūsu skatītājus, uzturot viņu degsmi līdz pat spēļu sākumam."

Kā daļu no daudzveidīgā olimpiskā satura WBD pārraida arī Ziemas Jaunatnes olimpiskās spēles Gangvonā, kas notiek no 2024. gada 19. janvāra līdz 1. februārim.

“Eurosport” lietotnes un “discovery+” platformas lietotāji varēs sekot līdzi pasaules labākajiem jaunajiem sportistiem, kuri ir gatavi sacensties Ziemas olimpiskajās spēlēs Milānā-Kortīnā 2026. gadā un kuras tiešraidē tiks translētas WBD kanālos un platformās.

Kopš WBD pārraides “Gads līdz spēlēm” (One Year to Go) sākuma WBD savos kanālos un platformās ir publicējis daudzpusīgu olimpisko saturu, turpinot uzturēt sporta līdzjutēju degsmi par sportistiem olimpiskajās spēlēs un plānotajiem sporta pasākumiem. Tai skaitā skatītājiem ir pieejama oriģināla dokumentālā filma “Paris, La Vie Sportive”, kurā tiek atspoguļota Parīzes vēsturiskā un unikālā saikne ar sportu 100 gados, kopš pilsētā pēdējo reizi tika rīkotas Olimpiskās spēles 1924. gadā. Filmu ierunā leģendārais 1998. gada FIFA Pasaules kausa un 2000. gada Eiropas čempionāta futbolā (UEFA Eiro) čempions Tjerī Anrī (Thierry Henry).

Olimpisko spēļu tematikā ir pieejama biogrāfiska sporta drāma “The Boys in the Boat”. Džordža Klūnija (George Clooney) režisētā filma, kas balstīta uz Daniela Džeimsa Brauna (Daniel James Brown) 2013. gada romāna motīviem, ir par Vašingtonas universitātes airēšanas komandas brīnišķīgo stāstu, kura centrā ir grūtību pārvarēšana, lai pārstāvētu ASV 1936. gada Olimpiskajās spēlēs Berlīnē, kas notika nacistiskajā Vācijā.

“Warner Bros. Discovery” ir Olimpisko spēļu mājvieta Eiropā. WBD straumēšanas platformas – ieskaitot “HBO” un “discovery+” – būs vienīgā vieta, kur šovasar varēs sekot līdzi ikkatram Olimpisko spēļu notikumam. Turklāt “Eurosport” kanāli nodrošinās nepārtrauktu sacensību tiešraidi visu 19 sacensību dienu garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu