Lietuvas basketbols saņēmis vēl vienu satricinājumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: BC Gargždai

Lietuvas Basketbola līgas (LKL) komanda "Gargždai" sezonas vidū piedzīvojusi bankrotu un ir izslēgta no vietējā čempionāta, vēsta "Basketnews".

Kluba finansiālā situācija bijusi krietni nopietnāka, nekā sākotnēji ziņots, un vietējā pašvaldība nav varējusi uzņemties nastu, lai glābtu organizāciju.

"Gargždai" nav varējusi izmaksāt algas saviem spēlētājiem un administratīvajam personālam.

Klaipēdas pašvaldība pirmdien sasauca sēdi cerībā glābt klubu, taču tā parādi bijuši daudz lielāki, nekā sākotnēji ziņoja kluba īpašnieks Ovidijs Jakubaitis. Parādi sasnieguši 258 000 eiro, kas pašvaldībai ir pārāk liels slogs. Klaipēdas pilsēta atteikusies pārņemt klubu savā paspārnē.

Klubam bijuši parādi jau iepriekšējā sezonā, bet LKL "Gargždai" piešķīra licenci dalībai vietējā čempionāta. 

Tā kā parādi sakrājušies 2022./2023. gada sezonas pēdējos mēnešos, īpašnieks solījis līgai, ka tie tiks dzēsti. Tomēr solījumi palikuši neizpildīti.

"Gargždai" ir jau otrais klubs, kas LKL bankrotējis pēdējo divu sezonu laikā. 2023. gadā tika slēgts Prieņu basketbola klubs, kas arī nespēja tikt galā ar parādiem. LKL saņēmusi bargu kritiku par vēlmi, lai līgā piedalītos 12 komandas. Vietējā ekonomiskā situācija valstī nevarot uzturēt tik daudz profesionālu klubu.

"Gargždai" komanda šosezon 17 spēlēs LKL bija izcīnījusi trīs uzvaras un turnīra tabulā ierindojas pēdējā, 12. pozīcijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu