Zaharova par grozījumiem Latvijas sporta likumā: Tas ir nacisms vistīrākajā formā (11)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Zaharova
Marija Zaharova Foto: EPA/Scanpix

Saeimas pieņemtie grozījumi Sporta likumā, kas nosaka, ka Latvijas izlasēm turpmāk būs aizliegts sacensties ar agresorvalstu - Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm, nav paslīdējuši garām Krievijai, un savs viedoklis šai ziņā ir Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretārei Marijai Zaharovai.

Latvijas izlases turpmāk nevarēs sacensties ar Krieviju un Baltkrieviju arī tad, ja tās sacensībās piedalīsies neitrālā statusā.

Tāpat likumā noteikts, ka Latvijā ir aizliegts organizēt komandas sporta spēļu valsts izlases (pieaugušo, jauniešu un junioru) sacensības, kurās piedalās Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlases ar savu karogu vai neitrālā statusā.

Krievijas atbildes reakcija nepārsteidza. 

Laikraksts "Sport-Express" aicināja Zaharovu izteikties par Latvijas Saeimas pieņemto lēmumu. "Tā ir rasisma izpausme - naids uz etniskā pamata. Nacisms tā tīrākajā formā," pauda Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova rupors. 

Likuma grozījumu pamatmērķis esot atkārtoti uzsvērt Latvijas solidaritāti ar Ukrainu un saknē bloķēt jebkādus Krievijas centienus leģitimizēt savus kara noziegumus caur sportu.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu