Vienu no savām pēdējām cīņām karjerā (iespējams, pēdējo) 17. februārī Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā grasījās aizvadīt Mairis Briedis. Viņam bija paredzēts revanšēties austrālietim Džeijam Opetaijam par zaudējumu 2022. gada jūlijā. Cīņa tagad atlikta uz 18. maiju.

Mazāk nekā mēnesi pirms cīņas Briedis parakstīja līgumu par revanša cīņu un 11. februārī kopā ar savu treneri Dmitriju Šiholaju plānoja dosies uz Saūda Arābiju. "Kingdom Arena" bija paredzēts viens no pēdējo gadu lielākajiem boksa pasākumiem. Vakara galvenā cīņa par neapstrīdamo ("undisputed") supersmagsvaru čempiontitulu, par kuru pirmo reizi kopš 1999. gada grasījās cīnīsies līdz šim nepārspētais ukrainis Oleksandrs Usiks un brits Taisons Fjūrijs.

Brieža - Opetaijas cīņai būtu bijis jārisinās pirms tā sauktās gadsimta cīņas.

Fjūrijs sparinga treniņā Rijādā iedzīvojās sejas savainojumā, kas viņam liedz cīnīties 17. februārī. Līdz ar to uz vēlāku laiku atceltas arī pārējās vakara cīņas. Tagad cīņu šova noteiktais datums ir 18. maijs.

"Man pats galvenais bija iespēja tikt tādā šovā. Nevarēju laist garām šādu iespēju cīnīties ar Opetaiju," sarunā ar TVNET šonedēļ sacīja Briedis. "Garš stāsts ir par to, kāpēc nenotika cīņa ar Gilberto Ramiresu. Tā ir vesela boksa politika."

Briedis nevēlējās pastāstīt par gatavošanos cīņai un to, kāpēc vairāk nekā pusotru gadu nav devies profesionālajā ringā, minot, ka tam ir "savi iemesli".

"Gatavojamies iespēju robežās...

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp