Olimpiskā čempiona šāviens viesnīcas sienā dārgi maksājis visai Norvēģijas izlasei (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sturla Holms Lēgreids
Sturla Holms Lēgreids Foto: AP/Scanpix

Olimpiskais čempions un pieckārtējais pasaules čempions Sturla Holms Lēgreids, decembrī gatavojoties Pasaules kausa (PK) posmam, iešāvis viesnīcas sienā, par ko sodu saņēmis ne tikai viņš, bet visa Norvēģijas biatlona izlase.

Lēgreids par Lencerheidē notikušo incidentu tika sodīts nekavējoties. Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) viņam liedza piedalīties sacensībās ar kopēju startu. 

Pusotru mēnesi vēlāk atklājās, ka Biatlona integritātes vienība (BIU) 26 gadus vecajam Lēgreidam un visai Norvēģijas komandai piespriedusi papildu sodu. 

Lēgreidam piespriests 500 eiro sods, bet Norvēģijas izlasei 2500 eiro liela soda nauda. Turklāt visiem Norvēģijas izlases dalībniekiem būs jāiziet apmācība par drošu apiešanos ar ieroci. 

"Esmu centies to atstāt aiz muguras, taču tas visu laiku ir sēdējis manā galvā. Patīkami, ka tagad varu to izmest no prāta un par visiem 100% pievērsties sportam. Esmu gandarīts, ka sods nebija pārāk bargs. Manuprāt, naudas sods un apiešanās ar ieroci kurss ir samērīgs sods," sacīja Lēgreids, kurš kopā ar komandu gatavojas pasaules čempionātam Nove Mesto, kur šajās dienās plosās spēcīgs vējš

Viņš atvainojās visai biatlona saimei, saviem komandas biedriem un viesnīcas īpašniekam.

Pasaules kausa kopvērtējumā Lēgreids pašlaik atrodas sestajā pozīcijā. Uz goda pjedestāla šajā sezonā viņš kāpis septiņas reizes. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu