Latvijas biatlonisti PČ jauktajā stafetē ieņem 19. vietu; triumfē Francija

CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Birkentāls
Renārs Birkentāls Foto: Clement Coupe

Latvijas biatlonisti Renārs Birkentāls, Edgars Mise, Baiba Bendika un Annija Keita Sabule trešdien Čehijas pilsēta Nove Mesto pasaules čempionātā jauktajā stafetē ieņēma 19. vietu.

Zelta godalgas izcīnīja Francijas kvartets, kura sastāvā bija Ēriks Pero, Kantēns Fijons-Majē, Žistīne Brezā-Bušē un Žilija Simona. Francija par līderi kļuva trešajā posmā, kad Brezā-Bušē bija pārliecinoši ātrākā pēdējā aplī un kā pirmā nodeva stafeti Simonai.

Otro vietu izcīnīja Norvēģijas komanda, bet trešā bija Zviedrija. Pēdējā šaušanā zviedriete Elvīra Ēberja pazaudēja laiku, kad visu mērķu aizvēršanai pielietoja divas rezerves patronas, taču noslēdzošajā aplī viņa atguva trešo vietu, apsteidzot šveicieti Amī Basergu.

Francija veica vienu soda apli un pielietoja deviņas rezerves patronas, finišu sasniedzot vienā stundā deviņās minūtēs un 24,4 sekundēs. Norvēģijas sportisti ņēma talkā astoņas rezerves patronas un zaudēja 45,2 sekundes, bet Zviedrija pielietoja vēl par divām patronām vairāk un bija vēl 16,5 sekundes lēnāka.

Latvija veica vienu soda apli, pielietoja 12 papildu patronas un uzvarētājiem zaudēja vairāk nekā septiņas minūtes.

Birkentāls šaušanā guļus pielietoja divas rezerves patronas un trasē atgriezās 21.vietā pusminūti aiz līdera, bet pēc šaušanas stāvus, kurā tika pielietota viena papildu patrona, starpība divkāršojās. Latvietis trasē devās kā 18. un līdz stafetes nodošanai Misem pakāpās uz 13.pozīciju nepilnu pusotru minūti aiz līderiem.

Mise pirmajā šaušanā pielietoja divas rezerves patronas un bija 17., bet stāvus šāva ātri un nekļūdīgi, kas ļāva pakāpties pozīciju uz augšu. Stafetes nodošanas punktā Lietuvas, Igaunijas un Latvijas biatlonisti ieslēpoja kopā no 13. līdz 15. vietai.

Bendika šaušanu guļus sasniedza 12. pozīcijā, pielietoja vienu papildu patronu un šo vietu saglabāja arī atgriežoties trasē. Cēsniece pietuvojās 11. pozīcijai, taču pēc šaušanas stāvus bija jāmēro viens soda aplis, kā dēļ viņa atkāpās uz 15. vietu. Sabule stafeti saņēma 12. pozīcijā

Šaušanā guļus Sabule ieslēpoja 16.pozīcijā, pielietoja vienu rezerves patronu un savu vietu nemainīja. Ceļā uz nākamo ugunslīniju latviete atkāpās par vēl divām pozīcijām, šaušanā stāvus izmantoja vēl divas papildu patronas un 18. bija arī brīdī, kad sāka pēdējo apli. Tajā garām paslēpoja Moldovas sportiste.

No 25 dalībniecēm trīs tika apsteigtas par apli.

Sākotnēji bija plānots, ka ceturto posmu veiks Sanita Buliņa, taču saslimšanas dēļ viņa nevarēja doties trasē un viņas vietā tika pieteikta Sabule.

Šosezon Pasaules kausa sacensībās tika aizvadītas jau divas jauktās stafetes, kurās labāko rezultātu Latvijas komandai izdevās sasniegt pirmajā Pasaules kausa posmā Estešundā, ierindojoties 17. pozīcijā, bet pirms nedaudz vairāk kā divām nedēļām Antholcā Latvijas kvartets noslēdza jaukto stafeti 23. vietā.

Pērn meistarsacīkstēs Latvijas vienība veica pusi no distances un tika apsteigta par apli, ieņemot priekšpēdējo, 25. vietu, bet par čempioniem kļuva Norvēģijas kvartets.

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc vienas brīvdienas piektdien un sestdien notiks sprints, bet svētdien - iedzīšanas. Nākamajā nedēļā tiks sadalīti medaļu komplekti individuālajā distancē, jauktajā pāru stafetē, stafetēs, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Sezonas turpinājumā paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu