Mazurs vadīs "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu

CopyDraugiem X Whatsapp
Nikolajs Mazurs
Nikolajs Mazurs Foto: Eero Vabamägi

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu turpmāk vadīs Nikolajs Mazurs, kurš sezonas ievadā vadīja Lietuvas klubu "Šiauliai", piektdien pavēstīja vienība.

Komandas paziņojumā norādīts, ka vienošanās ar Mazuru noslēgta uz divām sezonām.

Mazurs sezonu sāka Lietuvas Basketbola līgas (LKL) komandā "Šiauliai", taču decembra vidū tika atbrīvots no amata pēc tam, kad vienība bija izcīnījusi tikai divus panākumus 14 mačos un turnīra tabulā atradās pēdējā pozīcijā.

Iepriekšējās divas sezonas Mazurs vadīja Igaunijas klubu "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits". Ar Tartu komandu Mazurs divas reizes izcīnīja Igaunijas čempionāta sudraba godalgas, triumfēja Igaunijas kausa izcīņā un sasniedza Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālčetrinieka turnīru.

Pirms pārcelšanās uz Igauniju viņš bija galvenais treneris "Ogrē". Latvijā Mazurs vadījis arī "VEF Rīga" vienību, ar kuru 2015. gadā kļuva par valsts čempionu.

Tāpat Mazurs karjeras laikā vadījis komandas Gruzijā un Krievijā, kā arī strādājis vairākās Latvijas jauniešu izlasēs.

Šīs sezonas pirmajā pusē Valmieras vienību vadīja Oskars Virsis, kurš pagājušajā sezonā darbu "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" sāka kā trenera asistents, bet vēlāk pārņēma kluba vadību pēc lietuviešu speciālista Toma Kerša atbrīvošanas no amata.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ar bilanci 4-16 ierindojas 14. pozīcijā 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu