Foto Šteinberga: Man šī nedēļa nedeva nekādas šaubas vai negatīvas emocijas

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Anete Šteinberga ir gandarīta par valstsvienības spēlētāju cīņassparu mačā ar Izraēlu, pēc uzvaras pauda uzbrucēja.

Latvija svētdien Rīgā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 86:83 (16:19, 19:25, 23:14, 17:17, 11:8) papildlaikā pārspēja Izraēlas valstsvienību.

Latvijas izlases kapteine Šteinberga pēc spēles pauda prieku par komandas uzvaru. "Esmu priecīga, spēle gāja kā pa kalniem un lejām, bet pats svarīgākais ir rezultāts. Prieks kā meitenes cīnījās un neatdeva nevienu bumbu viegli," sacīja Šteinberga.

Latvijas valstsvienībai bija nedēļa laika, lai sagatavotos spēlei, kas nav ierasta situācija. Spēlētāja atklāja, ka viņai šis sabraukums šķita daudz kvalitatīvāks nekā pirms spēles ar Franciju, kā arī, ka jaunākajām spēlētājām pirmais stress jau bija aiz muguras.

"Šīs spēles nav vieglas - sabraukt nedēļas laikā un nospēlēt, turklāt visa nedēļa vēl jāgaida. Protams, neliels bonuss bija tas, ka mēs nedaudz redzējām, kā Izraēla spēlē pret Īriju. Man šī nedēļa nedeva nekādas šaubas vai negatīvas emocijas. Zināju, ka tad, kad vajadzēs, meitenes noskaņosies un izdarīs to, kas jāizdara," atzina basketboliste.

Otrajā puslaikā laukumā tika aizvadīta fiziska spēle. Atbildot, kā basketbolistei izdevās sevi disciplinēt, lai nenopelnītu liekas piezīmes, Šteinberga atklāja, ka ir pieradusi pie fiziska basketbola Francijā.

"Zinu savu lomu komandā un zinu, ka es nevaru tā muļķīgi vienkārši iziet no spēles. Es domāju, ka tiesneši tiesāja adekvāti, protams, mēs varam runāt, nosvilpa vai nē, bet es nevaru teikt, ka viņi neredzēja, kas notiek. Viņi iedeva nesportisku piezīmi, kad tā tur bija. Tā bija fiziska cīņa, es domāju, ka arī no mūsu puses meitenes iedeva ar kādu elkonīti pretiniecēm, tas ir normāli," pauda spēlētāja.

No 16 kandidātēm šoreiz savainojuma dēļ malā palika Ieva Pulvere, kā arī nespēlēja Laura Meldere, Katrīna Ozola un Līna Loceniece.

Šteinberga atklāja, ka puslaika pārtraukumā vērsusies pie komandas biedrenes Pulveres, jautājot, ko viņa redz no malas. "Mēs kopīgi izrunājām lietas aizsardzībā, ko varētu labāk darīt, kā arī uzbrukumā - visi iesaistījās tādā nelielā apspriedē," atklāja izlases kapteine.

Šteinberga spēlē pret Izraēlu bija rezultatīvākā spēlētāja, laukumā aizvadot 40 minūtes, basketboliste guva 22 punktus, atzīmējās ar sešām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas E grupas turnīru Latvijas komanda novembrī sāka ar zaudējumu izbraukuma spēlē Francijā (49:71). Vēl šajā grupā Francija ar 100:48 sagrāva Īriju, bet abas Izraēlas izlases spēles drošības apsvērumu dēļ tika pārceltas uz februāri. Ceturtdien turpat Olimpiskajā centrā Rīgā notikušajā spēlē Izraēla ar rezultātu 87:57 pārspēja Īriju.

Nākamie kvalifikācijas turnīra spēļu posmi ir paredzēti 2024. gada novembrī un 2025. gada februārī.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025. gada 9. līdz 19. jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu