Video Skumjas ziņas saņēmušais norvēģu biatlonists uz pjedestāla izplūst asarās (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vetle Šostads Kristiansens
Vetle Šostads Kristiansens Foto: Reuters/ScanPix

Nove Mesto, Čehijā, notiekošajā pasaules čempionātā biatlonā vīriešu konkurencē pilnībā dominējusi Norvēģija. Sprintā un iedzīšanas sacensībās visas medaļas izcīnījuši vienīgi šīs Skandināvijas valsts pārstāvji. Abās distancēs bronzu ieguvušais Vetle Šostads Kristiansens svētdien medaļu ceremonijā izplūda asarās. Vēlāk viņš atklāja, ka tieši pirms čempionāta saņēmis skumju ziņu - mūžībā devies viņa vectēvs.

Jau apbalvošanas ceremonijas laikā bija skaidrs, ka Kristiansena asaras nav no prieka. 31 gadu vecais biatlonists arī pēc bronzas medaļas saņemšanas un arī intervijas laikā ar žurnālistiem bija asarās. 

Viņš arī atklāja savu skumju iemeslus Norvēģijas sabiedriskajam medijam (NRK). "Pasaules čempionāta laikā zaudēju savu vectēvu. Tas pats notika arī pagājušajā gadā Pasaules kausa izcīņas laikā. Piektdien zvanīja mans tēvs un teica, ka vectēvs ir miris. Nedēļas nogalē bija grūti. Divas bronzas medaļas ir vairāk, nekā es cerēju," sacīja Kristiansens.

97 gadus vecais Antons B. Kristiansens trešdien notikušo jaukto stafeti vēl skatījies pa televizoru, bet Kristiansens nebija Norvēģijas komandā. "Viņam teica, ka viņam jāpagaida līdz nedēļas nogalei, jo tad es startēšu un varēs mani redzēt. Taču viņš tik ilgi neizturēja," sacīja Kristiansens.

Kristiansens pasaules čempionātos ieguvis trīs zelta un divas sudraba medaļas komandu sacensībās, bet individuāli abas bronzas Nove Mesto viņam ir pirmās godalgas individuālajās disciplīnās pasaules čempionātos. 

Norvēģis atzina, ka nedēļas nogalē sacenšoties viņam bijuši emocionāli brīži, kad prātā nākušas atmiņas par vectēvu. "Bija patīkami šeit slēpot, atceroties viņu," piebilda Kristiansens.

Juhanness Tīngness Bē, kurš izcīnīja sudrabu sprintā un zeltu iedzīšanā, uzslavēja savu komandas biedru par to, ka viņš šai personiski skumjajā laikā spējis parādīt tik pārliecinošu sniegumu. "Domāju, ka ir svarīgākas lietas dzīvē un pasaules čempionāts šobrīd nešķiet tik nozīmīgi. Abi vecvecāki sēž uz mākoņa maliņas, bauda biatlonu un dzer kafiju, priecājoties par savu mazdēlu," pauda Bē. 

Pirmdien pasaules čempionātā ir brīvdiena, bet sacensības turpināsies otrdien ar 15 kilometru individuālo disciplīnu sievietēm. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu