Kara propaganda: Krievija kārtējo reizi apliecina, ka sports un politika iet roku rokā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Slēpošanas sacensības agresorvalstī Krievijā tikušas izmantotas kā īsta kara propaganda.

Krievu politiķi gadiem ilgi nenogurstoši stāstījuši, ka viņu valstī sportam nav nekā kopīga ar politiku un tām jābūt nošķirtām lietām. Tomēr ir simtiem pierādījumu, kas apliecina pretējo. Pagājušās nedēļas nogalē notikušās slēpošanas sacensības Maskavas apgabalā tam  ir spilgts piemērs.

Slēpošanas sacensībās Himkos organizatori vēlējās paveikt ko neparastu. Viņi lika sportistiem pie starta līnijas veidot lielu Z burtu, kas ir Krievijas kara simbols pēc iebrukuma Ukrainā.

Sacensībās piedalījās aptuveni 10 000 slēpotāju. 

Pirms sacensību sākuma organizatori nolasīja smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsveikuma runu, kurā tika pausts atbalsts okupantiem.

Plakāts slēpošanas trases malā, kas vēsta: "Par Krieviju, par prezidentu".
Plakāts slēpošanas trases malā, kas vēsta: "Par Krieviju, par prezidentu". Foto: EPA/Scanpix

Komentāru par to Norvēģijas izdevumam VG sniedza dānis Jenss Sejers Andersens, kurš pārzina starptautisko sporta politiku. "Vēl viens piemērs tam, kā Krievija izmanto sportu kā savu kara propagandu," viņš sacīja. 

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēmusi Ukrainā karojošās agresorvalsts Krievijas un to atbalstošās Baltkrievijas sportistiem ļaut piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs neitrālā statusā, tomēr Latvija un vēl vairākas valstis vēlas panākt, lai šo valstu sportistiem dalība Olimpiādē tiek liegta pavisam.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu