Zviedrija piedāvā ieviest jaunu kārtību biatlonā. Norvēģi to sauc par stulbumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Juhanness Tingnēss Bē
Juhanness Tingnēss Bē Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas biatlonisti jau vairākus gadus ir dominējuši pasaules biatlonā. Šajā sezonā un šogad kopumā viņu pārsvars pār pārējo pasauli ir pieaudzis vēl vairāk.

Šīs sezonas Pasaules kausa (PK) izcīņā pilnībā dominējuši Norvēģijas biatlonisti. Viņi aizņem pirmās sešas vietas kopvērtējumā. Cilvēki PK izcīņu sākuši saukt par Norvēģijas atklāto čempionātu.

Būtiski nekas nav mainījies šobrīd notiekošajā pasaules čempionātā. Sacensību pirmajās trijās individuālajās disciplīnās - 10 km sprintā, 12,5 km iedzīšanā un 20 km klasikā - no deviņām medaļām astoņas izcīnījuši tieši Norvēģijas pārstāvji.

Juhannesam Tīngnesam Bē Nove Mesto notiekošajā pasaules čempionātā jau izdevies iegūt divas zelta un divas sudraba godalgas. Savu medaļu skaitu viņam būs vēl iespēja papildināt.

Sturla Holms Lēgreids (no kreisās), Juhanness Tingnēss Bē un Vetle Šostads Kristiansens ar medaļām pasaules čempionāta iedzīšanā 12,5 kilometru distancē.
Sturla Holms Lēgreids (no kreisās), Juhanness Tingnēss Bē un Vetle Šostads Kristiansens ar medaļām pasaules čempionāta iedzīšanā 12,5 kilometru distancē. Foto: AFP/SCANPIX

"No vienas valsts vajadzēja piedalīties ne vairāk kā četriem biatlonistiem un aktuālajam pasaules čempionam," Zviedrijas izdevumam "Expressen" norādīja Zviedrijas izlases treneris Johanness Lukass, piebilstot, ka norvēģi ir privileģētā statusā, jo šo valsti pasaules čempionātā pārstāv seši biatlonisti.

Lukass piedāvā ieviest visiem vienādus noteikumus.

"Smieklīgi. Manuprāt, pilnīgi smieklīgs piedāvājums," intervijā TV2 par šo piedāvājumu atbildēja norvēģis Juhanness Dāle-Ševdāls. "Kad ko tādu dzirdu, mani tas sanikno. Zviedriem un vāciešiem vajadzētu paskatīties spogulī."

Savam tautietim piekrita arī viens no pēdējo gadu labākajiem biatlonistiem Juhanness Tingnēss Bē, kurš pasaules čempionātos kopumā jau ieguvis 19 zelta medaļas. "Viņiem nevajadzētu vainot mūs, bet gan tikt galā ar savām problēmām," viņš sacīja.

"Domāju, ka būtu stulbi aizliegt piedalīties potenciālajam pasaules čempionam tikai tāpēc, ka viena valsts ir tik laba. Varbūt zviedriem vajadzētu vairāk trenēties."

Pasaules čempionāts turpināsies līdz 18. februārim.

Veiksmīgi šo čempionātu aizvada Latvijas labākie biatlonisti - Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika, kura izcīnīja piekto vietu sprintā, sasniedzot Latvijas sieviešu biatlona vēsturē vēl nebijušu panākumu.

Rastorgujevs 20 km klasikā izcīnīja ceturto vietu, kas šajā disciplīnā ir otrais visu laiku labākais rezultāts šajā disciplīnā Latvijas vēsturē. 2001. gadā Pokļukā šajā disciplīnā bronzas medaļu izcīnīja Ilmārs Bricis, kurš ir Bendikas treneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu