Kāro iespaidīgu ierakstu: Terēze Juhauga atklāj savus nākotnes plānus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Terēze Juhauga
Terēze Juhauga Foto: AP/Scanpix

Bijusī slēpošanas karaliene, četrkārtēja olimpiskā čempione Terēze Juhauga populārā Norvēģijas maratonā plāno sasniegt personīgo rekordu pusmaratona distancē. Ja viņai tas izdosies, daudz neatpaliks no Latvijas rekorda, kas pieder Jeļenai Prokopčukai.

35 gadus vecā norvēģiete jau iepriekš pauda, ka viņa varētu atgriezties sportā, bet citā sporta veidā... Šovasar viņa Norvēģijā piedalīsies "Grue Halvmaraton", kura organizatori slēpošanas leģendai piešķīruši "wild card" jeb īpašo ielūgumu.

"Grue Halvmaraton" ir ļoti populārs Norvēģijā, un tā dalībnieku skaits ir ierobežots. Maksimālais skrējēju skaits ir 500 sportisti, taču Juhaugas gadījumā pieļauts izņēmums, un šogad tajā piedalīsies 501 skrējējs.

Juhaugas mērķi ir augsti. Viņa ļoti vēlas sasniegt personīgo rekordu. Proti, pārspēt laiku stunda deviņas minūtes un 30 sekundes. Salīdzinājumam šeit var minēt Jeļenas Prokopčukas labāko rezultātu pusmaratona distancē, kas ir 1.08:07. Tas ir Latvijas rekords, kuru viņa sasniedza 2001. gadā Bristolē.

Video: "Grue Halvmaraton" trase

"Terēze ir lieliskā formā un smagi trenējas. Viņa vēlas atstāt spēcīgu ierakstu pusmaratonā," izdevumam "Dagbladet" sacīja pusmaratona organizators Hanss Nesbrātens.

Juhauga jau iepriekš vieglatlētikā piedalījusies, uzrādot augstvērtīgus rezultātus. 2021. gadā viņa 10 000 metru distancē sasniedza personisko rekordu 31.32:88. Viņa arī izpildījusi Eiropas vieglatlētikas čempionāta normatīvus, taču vēl Vecā kontinenta meistarsacīkstēs nav piedalījusies.

Latvijas rekords 10 000 metru distancē arī pieder Prokopčukai. 2006. gadā Gēteborgā viņa stadionā uzrādīja laiku 30.38:78.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu