Dzierkals un Rubīns gūst vārtus uzvarētās Zviedrijas čempionāta spēlēs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Mārtiņš Dzierkals
Latvijas hokejists Mārtiņš Dzierkals Foto: HC Motor České Budějovice/Facebook

Latvijas hokejisti Mārtiņš Dzierkals un Kristiāns Rubīns sestdien guva pa vārtiem uzvarētās Zviedrijas hokeja līgas (SHL) spēlēs.

Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK izbraukumā ar rezultātu 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) pārspēja Jenšēpingas HV71.

Spēles 12.minūtē Dzierkals pretuzbrukumā saņēma partnera piespēli un no kreisā iemetienu apļa meta ripu tīklā, gūstot savus otros vārtus sezonā - 2:0. Latviešu uzbrucējs šajā spēlē uz ledus bija 15 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Savukārt aizsarga Rubīna pārstāvētā Ērnšeldsvīkas "MoDo" mājās ar 7:1 (2:0, 2:1, 3:0) pārspēja "Timra" komandu.

Rubīns pirmā perioda pēdējā minūtē izdarīja metienu no distances, ar saviem ceturtajiem gūtajiem vārtiem sezonā panākot 2:0. Šajā cīņā Latvijas hokejists spēlēja piecas minūtes un 41 sekundi, vienreiz meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Turpretī zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā Engelholmas "Rogle", kas mājās ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) atzina Kārlstades "Farjestad" pārākumu. Ābols 17 minūtēs un 34 sekundēs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja 14 no 20 iemetieniem, pielietoja divus spēka pānēmienus, bloķēja vienu metienu un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

AIK ar 79 punktiem 43 spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, "Modo" ar 56 punktiem ir desmitā, bet "Rogleo" ar 53 punktiem ir 12.pozīcijā 14 komandu čempionātā.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu