"TTT Rīga" basketbolistes zaudē FIBA Eirokausa pirmo spēli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"TTT Rīga" basketbolistes ceturtdien Rīgā cieta zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

"TTT Rīga" ar 70:83 (15:21, 18:31, 20:23, 17:8) zaudēja Lauras Melderes pārstāvētajai Itālijas komandai Venēcijas "Umana Reyer".

Mājinieču rindās Ieva Pulvere guva 22 punktus, bet Vanesa Jasa - 20 punktus. Deviņus punktus sakrāja Luīze Sila, bet astoņus punktus, septiņas rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas - Kaira Lamberte.

Viešņām Meldere septiņās minūtēs laukumā guva divus punktus, sakrāja trīs rezultatīvas piespēles un otru labāko spēlē +/- rādītāju +13.

Rezultatīvākās viešņām ar 16 punktiem bija Liza Berkani un Džesika Šeperda, kuras kontā arī 14 atlēkušās bumbas. 14 punktus guva Frančeska Oana, bet 11 punktus - Martina Fasina.

Spēli ar precīzu trīspunktu metienu sāka Ieva Pulvere, uz ko viešņas atbildēja ar precīzu tālmetienu Martinas Fasinas izpildījumā.

Pulvere ar divpunktu metienu vēlreiz izvirzīja vadībā mājinieces (5:3), taču pēc tam iniciatīvu pārņēma Venēcijas basketbolistes, pēc diviem tālmetieniem un Melderes realizēta divpunktu metiena panākot 11:5 un Melderei dodoties atpūtā.

Pēc spēlētām sešām minūtēm Luīze Sila ar āķa metienu kļuva par pirmo spēlētāju mājinieču rindās, kura bija guvusi punktus, neskaitot Pulveri - 9:12.

Atlikušajā pirmās ceturtdaļas laikā rezultāta starpība par labu "Umana Reyer" turpināja svārstīties divu līdz sešu punktu robežās.

Otrās ceturtdaļas sākums mājiniecēm nebija veiksmīgs, Itālijas komandai veicot 12:4 izrāvienu un pēc Matildes Villas tālmetiena panākot 33:19.

Pēc sešu punktu izrāviena un Lizas Berkani trīspunktu gājiena viešņas panāca jau 39:23 pārsvaru. Turklāt Pulvere 18.minūtē jau bija nopelnījusi četras personiskās piezīmes.

Pēc Silas trīspunktu gājiena 18.minūtē izdevās pietuvoties līdz 31:42, bet pēc tam atkal iniciatīvu pārņēma viešņas, puslaiku pabeidzot ar sarežģītu Berkani tālmetienu un lielāko pārsvaru spēlē - 52:33.

Itālijas kluba spēlētājas bija labākas visos statistikas rādītājos, atskaitot soda metienu precizitāti, latvietēm trāpot visus sešus soda metienus, bet viešņām - astoņus no 11. Īpaši Venēcijas klubs izcēlās no tālmetienu līnijas, realizējot astoņus no 15 metieniem un tālmetienus trāpot piecām spēlētājām. "TTT Rīga" trāpīja trīs no deviņiem metieniem, pa tālmetienam realizējot Pulverei, Vanesai Jasai un Margo Klavo.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē rezultāta starpība svārstījās abpus 20 punktu robežas, bet pēc septiņu punktu izrāviena un Frančeskas Panas tālmetiena tika sasniegts līdz tam lielākais pārsvars spēlē - 68:43, bet Madalena Gorīni 29.minūtē ar tālmetienu sasniedza lielāko pārsvaru spēlē - 75:49.

Ceturtdaļu mijā labāk nospēlēja "TTT Rīga" basketbolistes, veicot 14:2 izrāvienu un pēc Kairas Lambertes divpunktu metiena panākot 63:77.

38.minūtē Jasa ar diviem soda metieniem rezultāta starpību samazināja līdz 68:79, taču tuvāk tikt neizdevās.

Uzvarētājām divu maču summā pusfinālā pretī stāsies Turcijas vienība Kajseri "Bellona" vai Londonas "Lions". Pirmajā cīņā ceturtdien "Lions" viesos uzvarēja ar 87:79.

Vēl vienā ceturtdaļfināla duelī ceturtdien Spānijas klubs Žironas "Spar", kas turnīram ir pieteicis Kristu Lukašēvicu, savā laukumā ar 77:64 (21:22, 19:12, 20:15, 17:15) pārspēja Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray".

Mājiniecēm 15 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Sandra Igeravide, bet Turcijas klubā 16 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Nelisa Smita.

Rīdzinieces apakšgrupā uzvarēja visās sešās spēlēs un izslēgšanas maču sacensību pirmajā kārtā divu maču summā ar 142:118 pārspēja Kristīnes Vītolas pārstāvēto Pirejas "Olympiacos", bet otrajā kārtā ar 156:131 - Francijas komandu Larošas pie Jonas "Roche Vendee".

Arī "Umana Reyer" grupā svinēja sešus panākumus, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā divu cīņu summā ar 155:114 pārspējot Šveices klubu Fribūras "Elfic", bet otrajā kārtā ar 157:127 uzvarot Gdiņas "Arka" vienību no Polijas.

"TTT Rīga" "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) turnīra tabulā ar bilanci 15-0 ieņem trešo vietu, bet "Umana Reyer" ar 15 panākumiem 16 cīņās ir pirmā Itālijas čempionātā.

1872.gadā dibinātais Venēcijas klubs divreiz ir uzvarējis Itālijas čempionātā un trīsreiz spēlējis Eirolīgā. Iepriekšējā sezonā venēcietes Eirokausā tika līdz pusfinālam, kur divu spēļu summā ar 118:134 piekāpās "Galatasaray".

Abas komandas Eiropas kausos kopš 2008.gada ir tikušās piecas sezonas. 2008.gadā komandas apmainījās ar uzvarām Eirolīgā, 2016.gadā abās 1/16 fināla spēlēs pārākas bija venēcietes, bet 2018.gada izšķirošajās Eirolīgas kvalifikācijas spēlēs pārākas bija rīdzinieces, kuras vēlāk aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

2019./2020.gada Covid-19 skartajā sezonā venēcietes uzvarēja pirmajā spēlē, bet uz atbildes spēli "TTT Rīga" nedevās. Savukārt 2021./2022.gada sezonā Eirolīgā abās cīņās pārāka bija "TTT Rīga".

"TTT Rīga" šīs sezonas sākumā nepārvarēja FIBA Eirolīgas kvalifikāciju, sezonu turpinot Eiropas pēc spēka otrajā klubu turnīrā.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificējās katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sākās decembra vidū, un, lai iegūtu kausu, ir jāuzvar piecās sacensību kārtās, uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu