Rastorgujevam Pasaules kausa posmā 11.vieta

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Oslo Pasaules kausa biatlonā posmā ieņēma 11.vietu 15 kilometru sacensībās ar kopēju startu.

Uzvaru svinēja norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš ar vienu soda apli finišēja 37 minūtēs un 52 sekundēs.

Rastorgujevs pa vienam soda aplim nopelnīja pirmajā un trešajā šaušanā, ierindojoties 11.vietā un Lēgreidam zaudējot 55,7 sekundes.

Otrais ar diviem soda apļiem bija vācietis Benedikts Dolls, kurš uzvarētājam piekāpās 6,4 sekundes, bet trešais - zviedrs Jespers Nelins, kurš ar vienu kļūdu šaušanā uzvarētājam zaudēja 9,9 sekundes.

Nelinam tas ir pirmais Pasaules kausa goda pjedestāls karjerā. Līdz šim augstākais sasniegums bija pagājušajā sezonā Kontiolahti izcīnītā sestā vieta iedzīšanā.

Ceturtais finišēja francūzis Fabjēns Klods (+15,3), piektais - vēl viens Francijas biatlonists Emiljēns Žakelēns (+17,7), bet sestais - vācietis Filips Navrats (+18,6).

Septītais palika norvēģis Tarjei Bē, kurš savus visus trīs soda apļus nopelnīja pēdējā šaušanā, esot līderpozīcijās. viņa brālis Juhanness Tingnēss Bē ar sešiem soda apļiem finišēja 14.vietā 30 sportistu sacensībās.

Disciplīnas līderis pēc trim no četrām sezonas sacensībām ar 174 punktiem ir norvēģis Juhanness Dāle-Ševdāls, 166 punkti ir viņa tautietim Vetlem Šostadam Kristiansenam un 162 punkti - J.T.Bē.

Rastorgujevs ar 90 punktiem ieņem 13.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā visu disciplīnu summā pirmās sešas vietas aizņem norvēģi. Pirmais ar 878 punktiem ir Juhanness Tingnēss Bē, otro vietu ar 819 punktiem ieņem Tarjei Bē, bet 769 punkti ir Juhannesam Dālem-Ševdālam.

Rastorgujevs ar 350 punktiem ir 18., bet Birkentāls ar 33 punktiem ieņem 56.vietu.

Rastorgujevs, kurš pirms nepilnām divām nedēļām kļuva par pasaules vicečempionu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu, piektdien 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja sesto vietu, Renārs Birkentāls un Edgars Mise ierindojās attiecīgi 45. un 69.pozīcijā, neiekļūstot sacensībās ar kopēju startu.

Šosezon Pasaules kausa posmos bija aizvadītas divas sacensības ar kopēju startu, kurās Rastorgujevs finišēja attiecīgi desmitajā un 12.vietā.

Svētdien Pasaules kausa posms tiks noslēgts ar jauktajām stafetēm.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Ziemeļameriku, kur ASV un Kanādā aizvadīs sezonas noslēdzošos divus Pasaules kausa posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu