Bendikai un Rastorgujevam 14. vieta Pasaules kausā pāru stafetē

CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika svētdien Oslo Pasaules kausa septītajā posmā pāru stafetē finišēja 14. pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja Norvēģijas biatlonisti Jūni Arnekleiva un Vetle Šostadas Kristiansens, kuri tikai finišā par 0,1 sekundi apsteidza Zviedrijas pārstāvjus Annu Magnusoni un Sebastianu Samuelsonu, bet trešo vietu ieņēma Somijas biatlonisti. Norvēģijas duets finišēja 38 minūtēs un 43,6 sekundēs.

Latvijas duets ar kopā izmantotām 15 rezerves patronām un diviem soda apļiem atpalika no uzvarētājiem divas minūtes un 58,2 sekundes.

Bendika pirmajā ugunslīnijā aizvēra visus mērķus un atgriezās trasē ceturtajā vietā, bet otrajā šaušanā viņai nācās izmantot vienu rezerves patronu, lai izvairītos no soda apļa.

Arī Rastorgujevs pirmajā šaušanā guļus izvairījās no soda apļiem ar trīs rezerves patronām, kā arī iztika bez soda apļiem savā otrajā šaušanā, atgriežoties trasē kā sestais.

Bendika otrajā šaušanā guļus sašāva visus mērķus, izmantojot vienu rezerves patronu, bet savā noslēdzošajā šaušanā stāvus nopelnīja vienu soda apli un nodeva stafeti Rastorgujevam 11. vietā.

Latvietis pirmspēdējā šaušanā izmantoja trīs rezerves patronas, lai aizvērtu visus mērķus, un noslēdzošajā ugunslīnijā viņam nepietika ar trīs rezerves patronām, tiekot pie viena soda apļa, kas trasē ļāva atgriezties 13. pozīcijā, kamēr līdz finišam viņu vēl apsteidza Itālijas pārstāvis.

Latvijas vadošie biatlonisti startēja no ceturtās rindas ar 11. numuru 23 pāru konkurencē.

Sezonas iepriekšējā pāru stafetē Latvijas pirmais duets izcīnīja piekto vietu, bet pirmajās sacensībās Rastorgujevs kopā ar Anniju Keitu Sabuli bija divdesmitie.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Ziemeļameriku, kur ASV un Kanādā aizvadīs sezonas noslēdzošos divus Pasaules kausa posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu