Jāgrs: Arī Čehija var būt starp favorītēm pasaules čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jaromīrs Jāgrs
Jaromīrs Jāgrs Foto: AFP/SCANPIX

Čehijas vīriešu hokeja izlase gaidāmajā pasaules čempionātā arī var būt starp favorītēm uz zelta godalgām, sarunā ar žurnālistiem teica leģendārais čehu hokejists Jaromīrs Jāgrs.

Runājot par Čehijas vīriešu hokeja izlasi, viņš izcēla, ka pasaules čempionātā hokejā, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Čehijas hokejisti var rēķināties ar plašu atbalstītāju pulku un pilnu arēnu uz mačiem.

"Pasaules čempionāts vienmēr ir nozīmīgs Čehijai, līdzjutēji šeit mīl hokeju. Būs izpirktas spēles un pilnas arēnas. Visas Čehijas izlases spēles būs izpārdotas. Ostravā spēlēs Polija un Slovākija, kas ir ļoti tuvu abām valstīm, domāju, ka arī tur vairāki mači būs izpārdoti. Būs daudz atbalstītāji," teica Jāgrs.

Viņš izvairījās minēt, kura komanda varētu uzvarēt maijā pasaules čempionātā, taču norādīja, ka Kanāda vienmēr ir lielākā favorīte. "Arī Čehija var būt starp favorītēm, taču viss ir atkarīgs no tā, cik daudzi spēlētāji būs ieradušies no NHL," viņš piebilda.

Latvijas vīriešu hokeja izlase, kas pērn izcīnīja bronzas godalgas, pasaules čempionātā B apakšgrupā spēkosies ar Franciju, Vāciju, Kazahstānu, Poliju, Slovākiju, Zviedriju un ASV.

Savukārt pirms nedaudz vairāk kā divām nedēļām Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Pitsburgas "Penguins", kuras rindās Jāgrs sāka savu NHL karjeru un aizvadīja kopā 11 sezonas, iemūžināja viņa 68. numuru. Jāgrs atklāja, ka pasākumā, kuru gan klātienē, gan tiešsaistē vēroja liels daudzums cilvēku, jutis satraukumu.

"Biju ļoti uztraucies par to, kā tikt galā ar šo situāciju. Tas nav viegli tikt cauri šādam pasākumam, kurā uz tevi skatās cilvēki gan klātienē, gan tiešraidēs, iespējams kopā vairāki miljoni cilvēku. Jāveic uzrunas vairākās valodās un biju satraucies par to, kā tas noritēs. Pēc tam, kad viss jau bija beidzies, varēju tiešām izbaudīt vakaru," viņš stāstīja

"Jauki redzēt tādus spēlētājus kā [Sidnijs] Krosbijs, [Jevgēņijs] Malkins manas frizūras parūkās. Labi pavadīju laiku un Pitsburgas komanda paveica lielisku organizatorisko darbu, uzaicinot visus, ar kuriem kopā spēlēju. Man arī bija iespēja patrenēties kopā ar tagadējo komandu un iesildīties pirms spēles. Izdevās pavadīt laiku gan ar iepriekšējiem spēlētājiem, gan ar jaunajiem," skaidroja Jāgrs.

Jāgrs NHL kopā aizvadījis 1733 spēles, kurās guva 766 vārtus un iekrāja 1155 rezultatīvas piespēles, kļūstot par otru rezultatīvāko spēlētāju līgas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu