Nikolato ieskicē savus pirmos soļus darbā ar Latvijas futbola izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālās futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato
Latvijas Nacionālās futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola valstsvienību ir jāpārstāv šobrīd labākajiem pieejamajiem pašmāju spēlētājiem, ceturtdien preses konferencē pauda Latvijas vīriešu futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato.

Treneris atklāja, ka, lai nokomplektētu izlases sastāvu viņš kopā ar savu komandu pēdējos mēnešos padziļināti pētījis spēlētājus. "Šis sasaukums varbūt pirmajā ieskatā var vēl nešķist perfekts, bet tā ir atlase no labākajiem, kas šobrīd ir pieejami," sacīja Nikolato.

Tāpat itāļu speciālists atzina, ka aprunājies ar bijušo izlases treneri Daini Kazakeviču. "Tā bija ļoti patīkama, vērtīga saruna, bet tālākais jau, protams, būs manā rokās - izvērtēt un pieņemt lēmumus," pauda Nikolato.

Treneris uzsvēra, ka valstsvienības spēles stratēģija izrietēs no spēlētājiem. "Es novērtēju spēlētājus, un izvērtējot to, kas ir labākais viņos, piemēroju tam spēles sistēmu," teica treneris.

"Mans uzstādījums ir tāds, ka izlasē ir jābūt labākajiem spēlētājiem, šī izvēle netiks izdarīta pēc citiem parametriem, piemēram, sportista vecuma. Galvenais parametrs būs kvalitātes, sportistu spējas spēlēt starptautiskās spēlēs, gan tehniskā sagatavotība, gan darba intensitāte, kas ir raksturīga starptautiskajam futbolam," norādīja Nikolato.

Nikolato arī atzina, ka vēl nevar nodefinēt komandas potenciālos līderus, jo, lai to izdarītu ir nepieciešama tieša pazīšanās. "Man nepieciešams vēl laiks, lai viņus vairāk iepazītu un noteiktu arī hierarhiju šajā komandā," sacīja treneris. To pašu viņš norādīja saistībā ar izlases potenciālo kapteini.

"Domāju, ka ilgtermiņa rezultāti sakrīt ar šī brīža potenciālu, bet es esmu arī pārliecināts, ka visu var arī uzlabot. Tas ir mūsu uzdevums, par ko mēs arī izjūtam ļoti lielu atbildību," sacīja Nikolato, komentējot valstsvienības potenciālu.

Viņš pauda uzskatu, ka ne vienmēr treneris var ietekmēt rezultātu, taču tas, ko treneris var ietekmēt, ir komandas sniegums. "Tomēr ne vienmēr labāks sniegums noved pie atbilstoša rezultāta, bet mūsu pirmais uzdevums ir pacelt tieši komandas sniegumu," atklāja treneris.

Komentējot, Latvijas U-21 futbola izlases līdera Lūkasa Vapnes neiekļaušanu sastāvā, Nikolato atzina, ka tiks vērtētas un pamanītas arī U-21 spēlētāju kvalitātes. "Mēs viņus ļoti labi pazīstam, bet tā ir arī sistēmas, federācijas izvēle, jo tajā brīdi, kad tiek strādāts organizācijā, ir jāņem vērā arī visus pārējos," norādīja itāļu speciālists.

Nikolato izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts februāra sākumā, līgumu noslēdzot uz diviem gadiem.

Pašlaik 57 gadus vecais Nikolato iepriekšējos septiņus gadus strādāja ar Itālijas jaunatnes izlasēm. Viņa vadībā Itālija vienreiz Eiropas U-19 čempionātā ieguva otro vietu, finālā papildlaikā ar 3:4 piekāpjoties Portugālei. 2019.gadā viņš ar Itālijas izlasi FIFA U-20 Pasaules kausā ieguva ceturto vietu. Aizvadītajā vasarā viņa vadītā Itālijas U-21 izlase Eiropas čempionātā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, un ar to speciālists beidza savu septiņus gadus ilgo darbu ar itāļu jauniešiem.

Nikolato vadībā Latvijas izlase pirmās treniņnometne laikā 21.martā Kipras pilsētā Larnakā samēros spēkus ar citu UEFA Nāciju C līgas komandu Kipru, bet 26.martā spēlēs ar Lihtenšteinas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu