Nikolato: Esmu treneris 35 gadus, bet vienmēr mēģinu ko jaunu mācīties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato
Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato plāno spēles stratēģiju pielāgot valstsvienības spēlētājiem, preses konferencē atklāja treneris.

Nikolato norādīja, ka viņam bijusi pieredze trīs jaunatnes Eiropas čempionātos un arī Pasaules kausā, un viņš visos šajos četros turnīros pielietojis dažādas spēles stratēģijas. Pēdējā stratēģija bijusi "3-5-2", kurai raksturīga spēle ar trīs aizsargiem, pieciem pussargiem un diviem uzbrucējiem.

Tomēr treneris atklāja, ka viņš mēģina izvērtēt spēlētāju stiprākās puses, un tad tām pielāgot taktisko shēmu.

"Pirmkārt mūsu uzdevums būs izvēlēties valstī pieejamos labākos spēlētājus, otrkārt - identificēt labākos spēlētājus izlasē, treškārt - izpētīt mūsu pretiniekus, un visbeidzot - nonākt pie stratēģijas un spēles sistēmas. Līdz ar to es nevaru izslēgt, ka jūs redzēsiet izlases mačus, kur vienā spēlē būs viena sistēma, bet citā spēlē cita," sacīja Nikolato.

Tāpat itāļu speciālists atzina, ka, pēc viņa domām, galvenais ir uzdrošināties saskarties ar pārmaiņām, tāpēc ka pārmaiņas notiek vienmēr, pieņemt izaicinājumus, jo tas palīdz augt. Viņš piebilda, ka tam būs svars arī spēlētāju izvēlē.

Nikolato arī viesa skaidrību par Masimo Paganina lomu viņa komandā. "Viņš ir viens no maniem asistentiem, daļa no komandas, kopā ar mani strādā jau septiņus gadus," sacīja treneris.

Nikolato atklāja, ka viņš ar savu komandu vēlējies izveidot jauktu komandas personālu. "Tas ir ļoti svarīgi, jo, strādājot ar vietējiem profesionāļiem, mēs varam iegūt vairāk informācijas. Tas var palīdzēt sistēmai augt, jo mans mērķis nav tikai šeit atbraukt, nostrādāt savu laiku un pēc tam aizbraukt, mans mērķis ir, lai šī sistēma kļūtu lielāka un labāka," sacīja treneris.

Nikolato arī neslēpa, ka komunicējis ar Latvijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri Luku Banki. "Bija interesanti dzirdēt viņa domu gaitu, kā viņš ir trenējis savu izlasi," atzina Nikolato.

"Esmu treneris jau 35 gadus, bet es vienmēr mēģinu ko jaunu mācīties, nekad nepieturos tikai pie viena veida idejām, domājot, ka tikai tās ir pareizās. Manuprāt, šī apmaiņa ir ļoti svarīga, lai augtu, un tieši to es gribu iemācīt šajā sadarbībā," pauda itāļu speciālists.

Nikolato izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts februāra sākumā, līgumu noslēdzot uz diviem gadiem.

Pašlaik 57 gadus vecais Nikolato iepriekšējos septiņus gadus strādāja ar Itālijas jaunatnes izlasēm. Viņa vadībā Itālija vienreiz Eiropas U-19 čempionātā ieguva otro vietu, finālā papildlaikā ar 3:4 piekāpjoties Portugālei. 2019.gadā viņš ar Itālijas izlasi FIFA U-20 Pasaules kausā ieguva ceturto vietu. Aizvadītajā vasarā viņa vadītā Itālijas U-21 izlase Eiropas čempionātā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, un ar to speciālists beidza savu septiņus gadus ilgo darbu ar itāļu jauniešiem.

Nikolato vadībā Latvijas izlase pirmās treniņnometne laikā 21.martā Kipras pilsētā Larnakā samēros spēkus ar citu UEFA Nāciju C līgas komandu Kipru, bet 26.martā spēlēs ar Lihtenšteinas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu