Rastorgujevs kļūdās pēdējā šāvienā un sprintā izcīna 22.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Foto: AP/Scanpix

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs piektdien Kenmorā, Kanādā, Pasaules kausa biatlonā sezonas pēdējā, devītajā, posmā desmit kilometru sprintā kļūdījās tikai pēdējā šāvienā un izcīnīja 22.vietu, Renārs Birkentāls bija 83., bet Aleksandrs Patrijuks ierindojās 92.pozīcijā.

Ar perfektu šaušanu un ātru slēpojumu pārliecinošu uzvaru izcīnīja norvēģis Juhannes Tīngness Bē, kurš finišēja 23 minūtēs un 37 sekundēs.

Otrās vietas ieguvējs itālis Tommazo Džakomels neaizvēra vienu mērķi un zaudēja vienu minūti un 2,7 sekundes. Trešo pozīciju guva uzvarētāja brālis Tarjei Bē, kurš arī mēroja vienu soda apli un bija vēl pusotru sekundi lēnāks, taču nodrošināja Mazo kristāla globusu sprintā.

Astoņas sekundes no labāko trijnieka atpalika francūzis Emiljēns Žakelēns, kurš arī pieļāva vienu kļūdu ugunslīnijā. Piektais bija lielākoties IBU kausā startējošais norvēģis Juhans Ūlavs Botns.

Rastorgujevam šoreiz bija tikai 32. ātrākais slēpojums, finišā latvietim no uzvarētāja atpaliekot divas minūtes un 24,4 sekundes.

Birkentāls šaušanā guļus kļūdījās divreiz un uzvarētājam zaudēja gandrīz piecas minūtes, bet Patrijuks ar trīs kļūdām bija piecarpus minūtes lēnāks. Startēja 101 biatlonists.

Sprinta kopvērtējumā Tarjei Bē septiņās sacensībās iekrāja 384 punktus jeb par 60 vairāk nekā brālis. Trešais ar 302 punktiem bija vēl viens norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš par nieka punktu bija priekšā vācietim Bendiktam Dollam - viņiem šodien attiecīgi 47. un 23.vieta. Rastorgujevs ar 74 punktiem bija 32.vietā, bet Birkentāls ar 21 punktu ieņēma 55.pozīciju.

Visu disciplīnu summā pirms pēdējām divām sacensībām J.T.Bē ir 1082 punkti, T.Bē iekrājis 990 punktus, bet trešais ar 851 punktu ir vēl viens norvēģis Juhanness Dāle-Ševdāls. Rastorgujevam 392 punkti dod 17.vietu, bet Birkentāls ar 33 punktiem ir 58.pozīcijā.

Sestdien būs iedzīšana, bet sezonas noslēgumā norisināsies sacensības ar kopēju startu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu