Video Porziņģis: Man bija minūšu ierobežojums

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

​Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc pirmdien izcīnītās uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā pār Detroitas "Pistons" vienību, norādīja, ka nepieciešamības gadījumā varējis laukumā atgriezties arī ātrāk.

Liepājnieks pēc piecu maču izlaišanas savainojuma dēļ pirmdien ar 20 gūtiem punktiem palīdzēja "Celtics" savā laukumā uzvarēt ar 119:94 (31:28, 28:18, 33:20, 27:28), kas bija bostoniešu sestā uzvara pēc kārtas.

"Jutos lieliski. Bija gan nedaudz neierasti, jo man bija minūšu ierobežojums," pēc spēles pastāstīja Porziņģis. "Otrās ceturtdaļas izskaņā galvenais treneris teica, ka viņš nosēdinās mani malā, lai varētu mani vairāk izmantot mača otrajā pusē, ja būs tāda nepieciešamība. Tāpēc bija tik dīvains minūšu sadalījums."

Latviešu basketbolists arī atklāja, ka nelielu diskomfortu kājā sajuta nākamajā dienā pēc spēles ar Denveras "Nuggets" (7. martā), tomēr nevienam neko neesot teicis. Taču 9. martā, kad bija jātiekas ar Fīniksas "Suns", iesildīšanās laikā sajutis kājā sāpes un par to ziņojis medicīniskajam personālam, vēlāk veicot arī rentgena uzņēmumus. Liepājnieks bija iedzīvojies labās kājas paceles cīpslas sastiepumā.

"Ja tagad būtu "play-off", es dotos laukumā," norādīja Porziņģis.

"Es ceru, ka minūšu ierobežojums vairs neturpināsies. Vēlos spēlēt vairāk," pēc pirmdienas mača norādīja latvietis. "Protams, es saprotu, ka tagad pats galvenais ir "play-off" turnīru sagaidīt, lai esam tik svaigi un spēcīgi, cik tas ir iespējams. Vēlējos laukumā doties jau otrajā spēlē pret "Suns" [14. martā], bet es saprotu, ka jābūt prātīgam."

Porziņģis pirmdien laukumā pavadītajās 21 minūtē un 29 sekundēs realizēja piecus no deviņiem tālmetieniem, divus no pieciem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu. Viņa kontā bija arī astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas personīgās piezīmes un pozitīvs +/- rādītājs +14.

Šosezon latvietis laukumā devies 47 mačos, vidēji spēlē izceļoties ar 20,4 punktiem, 7,1 izcīnītu atlēkušo bumbu zem groziem, 1,9 rezultatīvām piespēlēm un 1,8 bloķētiem metieniem.

"Celtics" ar 54 uzvarām 68 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē un visā līgā. Nākamo spēli bostonieši aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems konferencē otrajā vietā esošo Milvoki "Bucks" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu