Eiropas vicečempioni Sesks un Francis šosezon ERC startēs ar jaunu automašīnu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks
Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis šosezon Eiropas rallija čempionātā (ERC) startēs ar jauno "Toyota GR Yaris Rally2", informē autosportistu pārstāve Ieva Hmieļevska.

Iepriekšējā sezonā Sesks/Francis startēja ar "Škoda Fabia RS Rally2" spēkratu, izcīnot otro vietu ERC kopvērtējumā.

"Pērn aizvadījām veiksmīgu ERC sezonu, kļuvām par vicečempioniem. Taču, progresējot ERC, jāaug un jauni izaicinājumi jāpieņem arī mums," norādīja Sesks.

"Mūsu startam šīs sezonas ERC, kur sāncensība un konkurence pieaug teju katru dienu, WRC pilotiem pārceļoties uz ERC, ir nepieciešama maksimāla attīstība, ko sniedz "Sports Racing Technologies" prasme strādāt ar "Toyota GR Yaris Rally 2" Protams, komandai automašīna ir jāapgūst un jāiepazīst, netrūks arī citu izaicinājumu, piemēram, sezonā būs daudz vairāk asfalta posmu," turpināja rallija pilots.

"Mums pateicīgais grunts segums būs tikai trīs posmos, un trīs no sezonas rallijiem mums būs pavisam jauni, tajos esam bez pieredzes. Tāpēc centīsimies labi sagatavoties un smagi strādāt, lai aizvadītu stabilu sezonu, turpinot mācīties un augt," piebilda Sesks.

"Kāpēc gan neizvēlēties jaunāko, kas šobrīd pieejams?" sacensību automašīnas izvēli komentēja Francis.

"Esam aizvadījuši vairākus testus ar jauno "Toyota GR Yaris Rally 2". Automašīna ir ļoti atraktīva, jaudīga, un pēc automašīnas debijas vairākos WRC posmos ir skaidrs, ka ar pieredzējušiem braucējiem pie stūres tai ir lielisks potenciāls. Man kā stūrmanim ir svarīga ērta sēdpozīcija – šajā automašīnā ir vairāk vietas, neesmu piespiests panelim. Arī no braukšanas viedokļa "Toyota" ir vieglāka un kustīgāka," vērtēja stūrmanis.

"Daudzi mehāniskie risinājumi ir vieglāk maināmi, tos varam pielāgot un regulēt sacensību laikā," iespaidos par izraudzītās automašīnas priekšrocībām dalījās Francis.

ERC sezonas atklāšanas posms pēc nepilna mēneša no 12. līdz 14. aprīlim notiks turpat, kur pērn Eiropas ātrākie rallija braucēji sezonu noslēdza, ─ Ungārijā. Tomēr sacensības noritēs uz pilnībā atšķirīga ceļa seguma ─ četrkārtējs asfalta rallijs nu kļūs par grunts ralliju.

ERC sezonā ekipāža piedalīsies astoņās sacensībās, no tām piecas notiks uz asfalta seguma, trīs uz grunts. ERC posmu sarakstā šosezon ir arī jaunpienācēji – Igaunijas un Velsas rallijs.

ERC kalendārs 2024. gada sezonā:

  • 12.-14. aprīlis: Ungārijas rallijs – grunts
  • 2.- 4. maijs: Kanāriju salu rallijs – asfalts
  • 13.-15. jūnijs: Skandināvijas karaliskais rallijs – grunts
  • 5.-7. jūlijs: Igaunijas rallijs – grunts
  • 26.-28. jūlijs: Romas rallijs – asfalts
  • 16.-18. augusts: Barumas rallijs – asfalts
  • 30. augusts - 1. septembris: Velsas rallijs – asfalts
  • 11.-13. oktobris: Silēzijas rallijs – asfalts
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu