"Hornets" treneris aizstāv Bertānu, taču izvairās komentēt tiesnešu lēmumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA kluba Šarlotas "Hornets" galvenais treneris Stīvs Klifords
NBA kluba Šarlotas "Hornets" galvenais treneris Stīvs Klifords Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Šarlotas "Hornets" galvenais treneris Stīvs Klifords aizstāvējis Latvijas basketbolistu Dāvi Bertānu, kuru iepriekšējā mačā tiesneši izraidīja no spēles.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā mačā "Hornets" viesos ar rezultātu 92:112 (17:27, 15:40, 33:24, 27:21) piekāpās Orlando "Magic", ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas un desmito pēdējās 12 spēlēs.

Bertāns laukumā pavadīja deviņas minūtes un 22 sekundes, kuru laikā nerealizēja vienu tālmetienu un vienu divpunktu metienu.

Otrās ceturtdaļas septītajā minūtē, cenšoties atbrīvoties no sedzēja, Bertāns ar elkoni pa seju iesita "Magic" aizsargam Džeilenam Sagsam, par ko tika noraidīts no laukumā.

"Es to nekomentēšu, jo negribu iekļūt nepatikšanās," kluba mājaslapā publicētajā video intervijā norādīja Klifords, apzinoties, ka līgas vadība treneri var sodīt par tiesnešu publisku kritizēšanu.

"Tās ir sarežģītas [situācijas], taču viņam pirms tam divreiz iesita. Es to pateicu tiesnešiem. Neko vairāk publiski nekomentēšanu par tiesāšanu," piebilda "Hornets" stūrmanis.

"Hornets" ar 17 uzvarām un 52 zaudējumiem ierindojas 13. pozīcijā Austrumu konferences kopvērtējumā, kur zemāk turnīra tabulā atrodas vien divas komandas – Detroitas "Pistons" (12-57) un Vašingtonas "Wizards" (11-58).

Bertāns, kopš pievienošanās "Hornets", aizvadījis 16 mačus, vidēji nospēlējis 19,8 minūtes un guvis 8,5 punktus, realizējot 37% tālmetienu (2,3 no 6,3).

31 gadu vecais Latvijas basketbolists sezonu sāka Oklahomasitijas "Thunder" komandā, kuras rindās viņš 15 mačos vidēji spēlēja 6,1 minūti un guva 2,9 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu