Mūsu bronzas komanda - Latvijas hokeja izlase 20. martā sākusi gatavošanos pasaules čempionātam. Tā varētu ziņot kāds ļoti optimistiski noskaņots žurnālists. Un viņš nebūt nebūtu melojis. Jo "Daugavas" hallē uz ledus bija trīs izlases treneri – Harijs Vītoliņš, Lauris Dārziņš un Raimonds Vilkoits. Kā arī septiņi hokejisti – Tamperes bronzinieki Roberts Mamčics, Arvils Bergmanis, Renārs Krastenbergs, kā arī vārtsargi Ēriks Vītols (Somijas Mestis līga), Olivers Bantersons ("Mogo"), uzbrucējs Oskars Lapinskis (Šveices NL) un desmit sezonas Amerikā pabijušais aizsargs Markuss Komuls (ECHL), kurš hokeja publikai zināms arī kā brālēns Uvim Balinskim.

Piekasīgāks lasītājs, protams, var iebilst, ka septiņi taču nav izlase... Jā un nē. Kad Rīgu pirmoreiz aplaimoja jaunais izlases treneris Teds Nolans, uz pirmo treniņu Piņķos bija atnākuši astoņi hokejisti, dodot Tedam iemeslu pajokot, ka viņš zinājis, ka Latvijā nav daudz hokejistu, taču nekad neesot iedomājies, ka to ir tik maz. Ja bez jokiem, tad mums jau ir gana daudz spēlētāju, kuriem beigusies ne tikai sezona ārzemēs, bet arī līgums ar šīs sezonas klubu. Kur gan uzturēt sportisko formu bijušajam Grācas spēlētājam Krastenbergam, kurš jau brīvs no 24. februāra? Dažas dienas mazāk brīvi ir Lapinskis (5. marts), Vītols (8.) un Mamčics (9.). Kādreiz pieredzējušais treneris Gunārs Krastiņš skaidroja, ka katra diena pēc sezonas bez slidošanas (treniņa!) par tikpat dienām pagarina laiku līdz tādas sportiskās formas atgūšanai, kas bijusi pirms tam. Šajā gadījumā visi trīs treneri, kā arī Latvijas Hokeja federācija nodarbojas ar labdarību.

Studenti – mūsu nākotne

Būtībā labdarība vai intereses izrādīšana ir arī treniņi mūsu Amerikā studējošajiem hokejistiem, kas sāksies pirmdien. Amerikas stiprākajā studentu čempionātā (NCAA) mums šajā sezonā bijuši 14 (!) pārstāvji, un vairāki no viņiem vai nu ir jau Rīgā, vai arī nedēļas sākumā būs klāt. Aļaskieti Arvilu Bergmani pieminēju, jābūt arī Ralfam Bergmanim (Vērmonta), Danam Ločmelim (Masačūsetsa), Martinam Laviņam un Kristapam Skrastiņam (Ņūhempšīra), Klāvam Veinbergam (Kolorādo) un varbūt arī Fēliksam Gavaram (Sentlorensa). No Elmīras koledžas (NCAA III) ieradīsies Jānis Vizbelis. Principā gandrīz visiem mūsu studentiem hokeja sezona beigusies, bet... studijas turpinās. Daža augstskola strikti bijusi pret braukšanu uz Eiropu, bet liela daļa piekritusi attālinātajām studijām. Uz laiku.

"Studentiem no Amerikas šis ir mazliet brīvāks brīdis," skaidro Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis. "Gandrīz visiem...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp