Parīzes olimpiskās spēles varētu izmaksāt par diviem miljardiem dārgāk nekā plānots

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Parīzes olimpisko spēļu protestētāji
Parīzes olimpisko spēļu protestētāji Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes vasaras olimpiskās spēles, kas risināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, no valsts un pašvaldības budžeta līdzekļiem varētu izmaksāt par diviem miljardiem eiro dārgāk nekā plānots, paziņojis Francijas Revīzijas palātas prezidents Pjērs Moskoviči.

"Mēs joprojām nezinām olimpisko spēļu precīzas izmaksas," intervijā radio "France Inter" norādīja Moskoviči.

Revīzijas palāta četrgades sporta foruma precīzas izmaksas zinās tikai pēc olimpisko spēļu beigām.

Iepriekš tika lēsts, ka Parīzes olimpisko spēļu organizatoriskās izmaksas no valsts un pašvaldības budžeta līdzekļiem būs nepilni trīs miljardi eiro.

"Šīm spēlēm vajadzētu izmaksāt no trim līdz pieciem miljardiem," lēsa Moskoviči.

Valsts budžeta deficīts 2023.gadā veidoja 154 miljardus eiro. Moskoviči pauda, ka olimpisko spēļu rīkošanas ietekme uz valsts parādu būs "mērena".

Pērn budžeta dokumenti liecināja, ka Parīzes olimpisko spēļu rīkošanai no valsts budžeta atvēlēti 1,3 miljardi un no pašvaldības līdzekļiem 260 miljoni (summā 2,44 miljardi eiro).

Janvārī tika pieņemts lēmums, ka Francijas policistiem, kas gādās par drošību Parīzes olimpiskajās spēlēs, izmaksās vienreizēju prēmiju 1900 eiro apmērā. Summā tie varētu būt papildu 500 miljoni, kas būs jāsamaksā likumsargiem.

Patlaban aplēses liecina, ka Parīzes olimpisko spēļu organizatoriskās izmaksas, rēķinot kopā valsts budžeta līdzekļus un privātā sektora atbalstu, būs aptuveni deviņi miljardi eiro.

Jau vēstīts, ka Francija sakaras ar dažādām grūtībām saistībā ar Parīzes olimpisko spēļu rīkošanu. Pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē Francija paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam.

Savukārt Francijas mazpilsētu mēri pauduši sašutumu par migrantu pārvietošanu no Parīzes. Viņuprāt, migrantu pārvietošana ir daļa no centieniem sakopt Parīzi pirms olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu