"Mogo"/LSPA uzvara OHL pirmajā finālspēlē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mogo"/LSPA un "Zemgale"/LBTU hokejisti
"Mogo"/LSPA un "Zemgale"/LBTU hokejisti Foto: Guntis Lazdāns/LHF

"Mogo"/LSPA trešdien Jelgavā svinēja uzvaru pirmajā "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālspēlē.

"Mogo"/LSPA ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pieveica "Zemgali"/LBTU.

Gatis Gricinskis septītajā minūtē izvirzīja mājiniekus vadībā, bet 19.minūtē neizšķirtu panāca Kaspars Ziemiņš.

25.minūtē vadībā pirmoreiz šajā spēlē izvirzījās "Mogo"/LSPA, vārtus gūstot Reinim Mārtiņam Lejniekam, bet Kristaps Kristiņš 33.minūtē atjaunoja neizšķirtu - 2:2.

57.minūtē rīdzinieki vēlreiz izvirzījās vadībā, kad pēc Reiņa Mārtiņa Lejnieka reida pa laukuma labo pusi pirmais pie ripas vārtu priekšā bija Rolans Vasiļjevs, panākot 3:2 "Mogo"/LSPA labā.

Jelgavnieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet vārtus gūt neizdevās.

Uzvarētāju rindās pa diviem (1+1) rezultativitātes punktiem guva abi izšķirošo vārtu dalībnieki - aizsargs Vasiļjevs un uzbrucējs Lejnieks.

Rīgas komandas vārtos Linards Feldbergs atvairīja 24 metienus pa vārtiem, bet Jelgavas komandas vārtos Mariuss Bajaruns-Galejs atvairīja 31 metienu.

Pašreizējā čempione "Zemgale"/LBTU pusfināla sērijā ar 4-0 uzvarēja Rīgas "Prizmu", bet "Mogo"/LSPA sērijā ar 4-0 pārspēja "Kurbads" hokejistus.

Jelgavas komandai pirmajās divās spēlēs būs jāiztiek bez uzbrucēja Kristiāna Zelta, kuram 14.marta "Optibet" Hokeja līgas (OHL) pusfināla mačā ar "Prizmu" tika piešķirts 5+20 minūšu noraidījums par uzbrukumu galvas un kakla apvidū. Sākotnēji spēlētājam tika piešķirta 11 spēļu diskvalifikācija, kas vēlāk tika samazināta līdz deviņiem mačiem ar iespēju klubam izpirkt vēl piecas spēles, kas arī ir izdarīts, kā liecina komandas trenera Arta Ābola LETA sniegtā informācija.

Šosezon abu finālistu savstarpējās spēlēs divos pirmajos mačos ar 2:1 un 5:1 uzvarēja jelgavnieki, bet pēdējās divās spēlēs ar 3:1 un 2:1 pārāki bija Rīgas hokejisti.

Jelgavā piektdien notiks arī otrais sērijas mačs. 31.martā un 2.aprīlī komandas sacentīsies Rīgā, bet atlikušās spēles, ja būs nepieciešams, notiks 4.aprīlī Jelgavā, 6.aprīlī Rīgā un 8.aprīlī Jelgavā.

Ceturtdaļfinālos "Prizma" ar 3-1 pārspēja Tallinas "Panter" un "Kurbads" ar 3-0 - Hokeja skolu "Rīga".

OHL izslēgšanas turnīrā iekļuva sešas komandas. Ceturtdaļfināls notika līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu un Baltijas čempiontitulu norisinās līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu