"Fenerbahce" basketbolists Heizs-Deiviss kļūst par Eirolīgas rekordistu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: IMAGO/Claudio Degaspari

Turcijas basketbola komandas Stambulas "Fenerbahce" spēlētājs Naidžels Heizs-Deiviss piektdien komandas uzvarā savā laukumā ULEB Eirolīgas 32.kārtas spēlē guva 50 punktus, labojot līgas rekordu.

"Fenerbahce" ar 103:68 (34:18, 18:22, 31:13, 20:15) sagrāva turnīra pastarīti Berlīnes "Alba".

Heizs-Deiviss 50 punktus sakrāja 29 minūtēs un 56 sekundēs, realizējot deviņus no 11 divpunktu, deviņus no 16 trīspunktu un piecus no septiņiem soda metieniem. Viņa kontā šajā spēlē arī divas atlēkušās bumbas, kļūda, pārtverta bumba, viena personiskā piezīme, seši izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem un efektivitātes koeficients 46.

Iepriekšējais rekords piederēja Šeinam Larkinam, kurš Stambulas "Anadolu Efes", 2019.gada 29.novembrī mačā ar Minhenes "Bayern". Viņš guva 49 punktus.

Tomēr šie rekordi tiek fiksēti vien no 2000.gada. Eirolīgas priekšteča Eiropas čempionu kausa turnīrā Dienvidslāvijas kluba "Beograd" spēlētājs Radivojs Koračs 1965.gada 14.janvārī mačā ar Zviedrijas vienību "Alviks" guva 99 punktus.

Savulaik Eirolīgas rekords piederēja arī Latvijas spēlētājam Kasparam Kambalam, kurš "Efes Pilsen" kluba rindās 2002.gada 30.oktobrī mačā ar "Barcelona" guva 41 punktu, atkārtojot rekordu.

Džonetens Motlijs uzvarā ieguldīja 18 punktus un piecas atlēkušās bumbas, bet pārējie komandas dalībnieki neguva vairāk par septiņiem punktiem.

Viesiem 17 punktus sakrāja Sterlings Brauns.

"Fenerbahce" ar 20 uzvarām ieņem piekto vietu turnīra tabulā, bet Berlīnes "Alba" ar pieciem panākumiem ir pēdējā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu