Zviedrijas slēpošanas leģenda: Es biju ieslodzītais pats savā ķermenī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pērs Elofsons
Pērs Elofsons Foto: x

Kādreizējā Zviedrijas slēpošanas zvaigzne Pērs Elofsons beidzot ir pilnībā atguvies no daļējas paralīzes pēc piedzīvotā insulta 2018. gadā.

47 gadus veco zviedru 2018. gada septembrī piemeklēja insults, kas pilnībā izmainīja viņa dzīvi. Intervijā izdevumam "Expressen" Elofsons atzina, ka viņa ķermenis bija daļēji paralizēts.

"Viss bija dīvaini, jo biju pieradis izmantot savu ķermeni kā instrumentu. Un pēkšņi es biju ieslodzītais pats savā ķermenī," sacīja Elofsons, kuram bija paralizēta visa ķermeņa labā puse.

Pēdējos gados zviedru slēpošanas leģenda koncentrējās rehabilitācijai, un pagājušajā gadā viņš tika tik tālu, ka varēja uzvilkt rollerslēpes un doties sportot. "Tas bija liels pavērsiens," sacīja bijušais elites līmeņa sportists.

Kopš pagājušās vasaras Elofsons ir spējīgs normāli trenēties un atkal pilnībā pārvaldīt savu ķermeni. Tas viss viņam arī ļāvis atgriezties darbā, un šajā ziņā Elofsons pieņēmis jaunu izaicinājumu.

Noguris no sēdēšanas pie datora, zviedrs sācis strādāt Ūmeo pilsētas lidostā.

"Vēlējos darīt kaut ko praktiskāku. Strādāju lidostā, kur sekoju līdzi, kas notiek drošības pārbaudēs, pārkrauju koferus un palīdzu cilvēkiem ar iekāpšanu lidmašīnā," Elofsons raksturoja savu pašreizējo nodarbošanos. 

Elofsons savas karjeras laikā izcīnīja trīs pasaules čempiona titulus distanču slēpošanā. Viņa kontā ir ar 2002. gada Soltleiksitijas olimpisko spēļu bronzas medaļa. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu