Bertāna komandas treneris Klifords atstās amatu, taču turpinās strādāt "Hornets" vadībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA kluba Šarlotas "Hornets" galvenais treneris Stīvs Klifords
NBA kluba Šarlotas "Hornets" galvenais treneris Stīvs Klifords Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Šarlotas "Hornets" treneris Stīvs Klifords pēc sezonas neturpinās pildīt "Hornets" trenera pienākumus, trešdien savā kontā tīmekļa vietnē "Twitter.com" paziņoja ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

62 gadus vecais treneris "Hornets" vada kopš 2022.gada, kā arī ir bijis kluba treneris no 2013. līdz 2018.gadam.

Atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, Vodžnarovskis raksta, ka "Klifords pēc sezonas beigām atkāpsies no "Hornets" trenera amata" un turpinās darbu kluba vadībā.

"Klifords trešdienas rītā par savu lēmumu informēja savus asistentus un spēlētājus," piebilst basketbola apskatnieks.

Viņš vēsta, ka kluba jaunais basketbola operāciju vadītājs Džefs Pītersons un līdzīpašnieki Riks Šnalls un Geibs Plotkins bija gatavi uzticēt Klifordam trenera amatu arī nākamajā sezonā, taču Klifords lēma, ka nav gatavs darboties galvenā trenera darbā visu 2024./2025.gada sezonu.

Vodžnarovskis ziņo, ka kluba vadība jau sākusi meklēt Kliforda aizvietotāju.

Kā liecina apskatnieka informācijas avoti, kandidātu vidū uz trenera posteni Šarlotā ir Sakramento "Kings" treneris Žordi Fernandess, Kristapa Porziņģa pārstāvētās Bostonas "Celtics" trenera palīgs Čārlzs Lī, Maiami "Heat" trenera asistents Kriss Kvinns, Fīniksas "Suns" asociētais treneris Kevins Jangs un citas kandidatūras.

Pēc darba trenera asistenta amatā NBA klubos Ņujorkas "Knicks" (2001.-2003.), Hjūstonas "Rockets" (2003.-2007.), Orlando "Magic" (2007.-2012.) un Losandželosas "Lakers" (2012.-2013.) Klifords no 2018. līdz 2021.gadam bija arī "Magic" treneris.

"Hornets" šosezon ar bilanci 18-57 ir 13. Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu