Video Porziņģis ar teicamu precizitāti kļūst par rezultatīvāko spēlētāju "Celtics" uzvarā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 27 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru. Liepājnieks kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju ar teju 100% metienu precizitāti.

"Celtics" mājās ar rezultātu 135:100 (30:23, 31:24, 32:36, 42:17) uzveica Oklahomasitijas "Thunder", izcīnot 11. uzvaru pēc kārtas savā laukumā.

Porziņģis laukumā pavadītajās 30 minūtēs un 53 sekundēs realizēja visus trīs tālmetienus, astoņus no 11 divpunktu metieniem un abus soda metienus. Viņa kontā bija arī 12 atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, pieci bloķēti metieni un trīs piezīmes.

Vēl "Celtics" rindās 24 punktus pievienoja Džeisons Teitams, 23 guva Džeilens Brauns, 16 iemeta Els Horfords, ar 12 atzīmējās Džrū Holidejs, ar 11 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Peitons Pritčards.

"Thunder" komandā 17 punktus guva Džošs Gidijs, 15 pievienoja Lū Dorts. Savainojumu dēļ nespēlēja Oklahomasitijas komandas rezultatīvākie spēlētāji Šejs Gildžess Aleksandrs un Džeilens Viljamss.

Bostonas komanda trāpīja 17 no 40 tālmetieniem (42,5%), tikmēr Oklahomasitijas vienība atbildēja ar tikai pieciem trāpījumiem 24 mēģinājumos (20,8%).

Arī cīņā pie groziem "Celtics" komandai bija pārsvars – izcīnīto atlēkušo bumbu attiecība 46:31.

"Celtics" ar 60 uzvarām 76 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē. Pēc šīs uzvaras Bostonas komanda ir nodrošinājusi pirmo vietu regulārajā čempionātā, kas "play-off" turnīrā dos mājas spēļu priekšrocības.

"Thunder" ar 52 uzvarām 76 mačos ierindojas trešajā pozīcijā Rietumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu