Video Bertānam karjeras rekords un neizmantota iespēja panākt neizšķirtu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA spēlētāji Dāvis Bertāns un Aleksejs Pokuševskis
NBA spēlētāji Dāvis Bertāns un Aleksejs Pokuševskis Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva septiņus punktus un pārtvēra četras bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Hornets" mājās ar rezultātu 86:89 (21:30, 23:15, 22:22, 20:22) piekāpās Portlendas "Trail Blazers", piedzīvojot devīto zaudējumu pēdējos 10 mačos.

Bertāns laukumā pavadīja 27 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā realizēja tikai vienu no sešiem tālmetieniem, vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus.

Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, četras rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas.

Četras pārtvertas bumbas Bertānam ir atkārtots NBA spēlētāja karjeras rekords.

Latvijas basketbolists šosezon pirmo reizi laukumā devās sākumsastāvā. Šī viņam bija 23. spēle "Hornets" rindās, pirms tam šosezon vēl aizvadīti 15 mači Oklahomasitijas "Thunder" sastāvā.

Mača pēdējās sekundēs "Hornets" izspēlēja sadarbību, kuru ar tālmetienu no stūra noslēdza Bertāns, taču bumba lidoja grozam secen, līdz ar to latvietim neizdevās panākt neizšķirtu, kas ļautu turpināt cīņu pagarinājumā.

"Hornets" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Brendons Millers, bet pa 11 punktiem pievienoja Tre Manns un Aleksejs Pokuševskis.

"Trail Blazers" komandā, kas pārtrauca desmit zaudējumu sēriju, ar 24+16 izcēlās Deandrē Eitons, bet 22 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Skūta Hendersona kontā.

Kopumā abām komandām nesekmējās tālmetienu realizācija – "Hornets" trāpīja tikai piecus no 31 (16,1%), bet "Trail Blazers" realizēja vien septiņus no 26 (26,9%).

"Hornets" ar 18 uzvarām 76 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē.

Portlendas komanda ar 20 uzvarām 76 mačos ierindojas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu