Olimpiskais čempions Krūmiņš: Jāsaglabā vēsu galvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases spēlētāji Edgars Krūmiņš (priekšplānā), Nauris Miezis, Mārcis Osis, Zigmārs Raimo, Francis Lācis un Agnis Čavars
Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases spēlētāji Edgars Krūmiņš (priekšplānā), Nauris Miezis, Mārcis Osis, Zigmārs Raimo, Francis Lācis un Agnis Čavars Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājiem pirmajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā jāsaglabā miers un jāaizvada mači bez lieka stresa, lai tiktu pie ceļazīmes uz Olimpiādi, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas 3x3 basketbolists Edgars Krūmiņš.

Latvijas 3x3 basketbolisti Agnis Čavars, Nauris Miezis, Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis, Zigmārs Raimo un Francis Lācis ceturtdien devās uz Honkongu, kur no 12.līdz 14.aprīlim aizvadīs pirmo no trijiem Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem.

Pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas 3x3 basketbolisti B grupā tiksies ar Āzijas čempioni Mongoliju, Ēģipti un Jaunzēlandi, bet A grupā cīnīsies Honkonga, Nīderlande, Austrija un Šveice. Tikai labākā no astoņām komandām iegūs ceļazīmi uz Parīzes spēlēm.

"Esam gatavi, tikai jābrauc uz Honkongu, nedaudz jāatpūšas, jāaizvada pāris treniņi, jāatceras savas stiprās un vājās puses, protams, jāiet ar visu cīņas sparu iekšā, bet galvenais jāsaglabā vēsu galvu un vajag spēlēt bez satraukumiem," teica Krūmiņš.

Latvijas valstsvienība uz Honkongu devās ar sešiem basketbolistiem, no kuriem tikai četri tiks iekļauti sastāvā pirmajam kvalifikācijas turnīram. Krūmiņš izcēla, ka viņš un Čavars cenšas dalīties ar pieredzi ar jaunākajiem izlases kandidātiem.

"Mēs ar Agni cenšamies palīdzēt ar savu pieredzi, sagatavot komandu kvalifikācijai. Braucam vairāk kā rezerves varianti, lai gadījumā, ja kādam kaut kas notiek, tad ir ko ielikt vietā sastāvā. Honkonga tomēr nav tuvu un pusstundas laikā tur nevar nokļūt," skaidroja basketbolists.

Viņš neslēpa, ka, salīdzinot ar Tokijas olimpiskajām spēlēm un kvalifikāciju tām, ir audzis pretinieku līmenis, padarot kvalificēšanos Olimpiādei grūtāku.

"Basketbola federācijas katrai valstij ir iespringušas vēl vairāk, jo pēc pirmajām olimpiskajām spēlēm visi domāja, ka gadījumā, ja skatītājiem patiks, tad turnīrs attīstīties un būs vairāk komandas - nevis astoņas, bet piemēram, 16 vienības. Tomēr pilnībā nekas neizmainījās, visi to uzzināja laicīgi un citu valstu federācijas tam piegāja ļoti nopietni un sāka tam gatavoties," norādīja Krūmiņš

"Kvalifikācijā nevar pieļaut kļūdas, jo tikai viena kļūda un tu esi ārā, bet pašās olimpiskajās spēlēs katra ar katru spēlē. Mūsu gadījumā jau arī bija trīs zaudējumi pēc kārtas, bet tāpat kļuvām par čempioniem," piebilda basketbolists.

Pagājušajā sezonā Čavars un Krūmiņš turnīros turpināja pārstāvēt "Rīga" komandu, kamēr Miezis un Lasmanis pievienojas Ķīnas vienībai "Beijing", olimpiskajiem čempioniem pirmo reizi pavadot sezonu dažādās komandās.

"Pagājušais gads bija nedaudz neierasts, jo bijām šķirti un katram bija citādāk loma komandās, kurās spēlējām. Man vairāk vajadzēja spēlēt ar bumbu un veidot situācijas, kas ir neierasti, jo esmu vairāk metējs. Tomēr tagad, kad atkal esam kopā, man arī pašam ir vieglāk, jo ir Lasmanis un Miezis, kuri māk izveidot iespējas arī man kā metējam," stāstīja Krūmiņš.

Ja pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei neizdosies uzvarēt, nākamā iespēja būs turnīrā, kas no 3. līdz 5.maijam norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, bet pēdējā iespēja iegūt olimpisko ceļazīmi būs no 16. līdz 19.maijam Ungārijas pilsētā Debrecenā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu