Vītoliņš: Būs mācība, ka jāspēlē visas 60 minūtes

CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlasei jākoncentrējas spēlei visu trīs trešdaļu garumā, pēc otrās uzvaras pār Austriju pēcspēles metienu sērijā secināja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Piektdien otro reizi divu dienu laikā Latvijas hokejisti ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā svinēja panākumu pār Austriju.

"Tā būs mācība, ka jāspēlē visas 60 minūtes. Šoreiz puiši tiešām labi iesāka spēli un pirmās 20 minūtes spēlējām labi, bet otrajā trešdaļā bijām pārāk pašpārliecināti. Beigās daudz kļūdījāmies, aizsargi sāka pieslēgties ar domu tikai par uzbrukumu. Tas ir izlašu līmenis un te jākoncentrējas līdz beigām," sarunā ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestu teica Vītoliņš.

"Trešajā trešdaļā atgriezām savu spēli, bet varējām labāk nospēlēt vairākumā. Uzvara paliek uzvara un jaunam sastāvam tā ir laba motivācija," viņš piebilda.

Viņš izcēla, ka pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem Latvijas hokejisti sajuta pārliecību, kas traucēja spēlēt otrajā periodā.

"Pirmajā trešdaļā sajūti, ka kontrolē spēli, un liekas, ka vari kaut ko vairāk. Piespēles bija nedaudz paviršas un pretinieki radīja bīstamus pretuzbrukumus. Katra spēle ir jauna viela pārdomām. Bija pietiekami daudz labu momentu, bet būs arī mācības," norādīja treneris.

Pēc pirmajām divām pārbaudes spēlēm Vītoliņš secināja, ka Latvijas hokejistiem, no kuriem vairākiem tā ir pirmā pieredze pieaugušo izlasē, uz ledus padevusies laba kustība un aktīva spēle.

"Redzams, ka viņi nevar taktisko nospēlēt pasīvi, un mēģināja spēlēt aktīvi. Pret Somiju būs interesanti, jo pretī nāks spēcīga komanda, un nevarēs visiem iet uzbrukumā ar tādu ideju, ka pretinieki kļūdīsies," skaidroja Vītoliņš.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas pārbaudes spēles savā laukumā un divas izbraukumā. Pēc aizvadītajām cīņām ar Austriju 10. un 11. aprīlī "Arēnā Rīga" Latvijas hokejisti tiksies ar Somiju, bet 3. un 4. maijā - ar Norvēģiju.

Savukārt 26. un 27. aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9. maijā.

2024. gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu