Verstapens ātrākais F-1 Japānas "Grand Prix" kvalifikācijas braucienos

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Red Bull" pilots Makss Verstapens.
"Red Bull" pilots Makss Verstapens. Foto: KIM KYUNG-HOON/AFP

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas ceturtā posma - Japānas "Grand Prix" - kvalifikācijas braucienos.

Verstapens savu ātrāko apli veica minūtē un 28,197 sekundēs, par 0,066 sekundēm apsteidzot komandasbiedru Serhio Peresu. Trešo labāko laiku uzrādīja "McLaren" pilots Lendo Noriss, apli veicot minūtē un 28,489 sekundēs.

Pēc "Ferrari" pilotu pirmajām divām vietām sacensībās iepriekšējā posmā Austrālijā, kur uzvarēja Karloss Sainss, ceturto vietu Japānā ar laiku minūte un 28,682 sekundes ieņēma Sainss, bet astotais bija Šarls Leklērs.

No piektās vietas sacensības svētdien sāks "Aston Martin" pilots Fernando Alonso, no sestās - otrs "McLaren" pārstāvis Oskars Piastri, bet "Mercedes" piloti Luiss Hamiltons un Džordžs Rsels startēs no attiecīgi septītās un devītās pozīcijas.

Sestdien trešajā treniņu sesijā ātrākais bija Verstapens, kurš trasi veica minūtē un 29,563 sekundēs, par 0,269 sekundēm apsteidzot Peresu un par 0,355 sekundēm - Raselu.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos divos treniņbraucienos ātrāko laiku uzrādīja attiecīgi Verstapens un Oskars Piastri.

Svētdien tiks aizvadītas Japānas "Grand Prix" sacīkstes. Pērn šeit uzvaru gan kvalifikācijā, gan sacensībās svinēja Verstapens.

Pēc sezonas pirmajiem trīs posmiem kopvērtējumā līderis ar 51 punktu ir Verstapens. Ar 47 punktiem viņam seko Leklērs, bet labāko trijnieku ar 46 punktiem noslēdz Peress. Konstruktoru kausā ar 97 punktiem līdere ir "Red Bull", kurai ar 93 punktiem seko "Ferrari".

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu